Un raport recent arata ca salariile pentru strainii care lucreaza in IT sunt cu 5% pana la 9% mai mari decat ale americanilor cu educatie si experienta asemanatoare, spune InformationWeek, care a realizat studiul de cinci ani pe care s-a bazat raportul.

Desi oponentii vizelor de tip H-1B si L-1 au sustinut mereu ca programele de angajare temporara incurajeaza angajarea fortei de munca externe, mai ieftina, se pare ca lucrurile nu stau chiar asa in domeniul IT.

Raportul a fost facut de doi cercetatori de la Universitatea din Maryland, care au analizat competentele si salariul a peste 50.000 de oameni.

Diferenta vine din faptul ca la prima vedere americanii ii platesc pe straini in functie de experienta in IT, in vreme ce pe cetatenii lor ii platesc in functie de nivelul educatiei.

Sunil Mithas, unul dintre cei doi, a declarat ca "Angajand acesti oameni, o companie este ajutata sa livreze produsele si serviciile pentru o piata globala, sa aiba legaturi cu acestea". Angajatorii platesc de fapt pentru atribute neclare, ce nu pot fi gasite cu usurinta la americani, cum ar fi expunerea la experiente culturale variate.

Alex Sima - TownPortal