Google a demonstrat noi unelte de cautare pentru calculatoare si telefoane mobile, dar si unele care sa produca rapoarte automate de cautare, arata Reuters.

Intr-o intalnire ce a avut loc in sediul Google din California, compania a demonstrat cateva dintre noile sale produse.

Cei de la Google au prezentat si o noua posibilitate: aceea de a-i lasa pe utilizatorii motorului de cautare sa vada rezultatele in functie de timp, acestia putand alege, de exemplu, sa primeasca date din ultimele 24 de ore, sau din ultimele 7 zile.

Motorul de cautare va cauta pe bloguri si siteuri de stiri pentru a prezenta informatiile recente cat mai rapid.

Mai mult, informatiile vor putea fi sortate dupa tipul lor (fisiere video, fisiere audio si asa mai departe).

O unealta aflata in stadiul de dezvoltare va permite ca o cautare facuta pe un PC sa apara automat cand acelasi utilizator se logheaza la Google de pe un telefon mobil.

De luna viitoare va exista Google Squared, care va cutreiera Internetul formand tabele. In demonstratie, o cautare despre "caini mici" a generat un tabel care lista rase de caini si cuprindea informatii despre greutatea si inaltimea acestora.

Marissa Mayer (Vice President of Search Products and User Experience) a declarat ca Google Squared va cita sursa informatiilor care compun aceste tabele, ducand astfel la o crestere a traficului pentru acele siteuri.

Alex Sima - TownPortal