Yahoo a trimis o instiintare tuturor utilizatorilor Yahoo 360°, potrivit careia compania urmeaza sa inchida serviciul pe 13 iulie 2009.

360° reprezinta o retea sociala combinata cu servicii de blogging, dar care nu a avut succesul dorit de companie, aceasta anuntand ca vrea inchiderea sa inca de acum doi ani.

In mesaj se mai arata ca Yahoo se va concentra acum pentru a oferi vechile optiuni pe Yahoo!, in completarea profilului de utilizator.

Toate datele trebuiesc insa mutate manual, transferul automat al acestora nefiind posibil. Mai multi dintre cei care folosesc acum Yahoo 360° s-au declarat nemultumiti de acest fapt, spunand ca nu vor mai folosi serviciile companiei.

Pentru cei care aveau un blog, mutarea acestuia este ceva mai simpla. Posturile actuale pot fi mutate conform celor declarate de companie "cu doar un click", fie pe noul profil, fie pe un alt site.

Noul profil va avea si cateva restrictii importante: In primul rand, nu va fi suportat "continutul indecent". In plus, nu vor putea fi preluate in noul cont mesajele din inbox, marturiile, categoriile de prieteni, recenziile locale, feedurile RSS, tagurile si temele.

Yahoo ofera raspunsuri suplimentare pe blogul dedicat serviciului 360°.

Alex Sima - TownPortal