Cercetatori de la Institutul Fraunhofer din Germania au reusit sa includa intr-un chip atat un senzor CMOS cat si un proiector OLED, iar acesta poate fi montat cu succes pe ramele de ochelari.

Chipul masoara 19x17 mm iar modul sau de functionare este simplu. Proiectorul transmite imaginea direct pe retina, creand iluzia unei imagini cu contrast sporit care pluteste la cativa metri distanta. Senzorul urmareste miscarea ochilor, iar imaginea se schimba in consecinta.

Daca va plimbati privirea spre "pagina urmatoare", aceasta actiune va fi indeplinita. Daca tineti ochii inchisi pentru un numar stabilit de secunde, documentul va fi inchis. Pentru zoom, deschideti larg ochii.

Chipurile pentru ochelari ar putea fi extrem de folositoare, usurand sarcini si oferind posibilitatea eficientizarii si preciziei. Imagini pentru chirurgi, schite de constructie pentru arhitecti, instructiuni de instalare pentru tehnicieni si de ce nu, misiuni pentru spioni.

"Ne dorim sa facem ochelarii bidirectionali si interactivi pentru a deschide noi arii de aplicatii", spune in comunicatul de presa Dr. Michael Scholles, un manager din cadrul Institutului.

Alex Sima - TownPortal