Barnes&Noble, unul dintre cele mai mari grupuri editoriale din lume, a anuntat mierucri lansarea unui nou model de e-book reader cu ecran color. Aparatul, numit Nook Color, va avea o diagonala de de 7 inci si va costa 249$.

Nook ColorFoto: Barnes Noble

Display-ul cu o rezolutie de 1024x600 pixeli va putea afisa milioane de culori si este construit cu tehnologie IPS (In Pane Switching), care permite unghiuri de vizionare de pana la 178 de grade din toate directiile, fara distorsionarea culorilor. Acelasi tip de display este folosit de Apple pentru tableta iPad.

E-book reader-ul Nook este bazat pe sistemul de operare mobil Google Android si are integrat un receptor WiFi 802.11b/g/n si 8 GB de memorie. Bateria ofera o autonomie de opt ore cu toate functiile wireless oprite. B&N nu vor oferi pentru inceput si o varianta cu 3G integrat.

Producatorul a anuntat de asemenea o platforma pentru programatori, care va permite reader-ului sa ruleze aplicatii scrise special pentru el. Pentru inceput, Nook Color va veni preinstalat cu aplicatii pentru Facebook si Twitter, precum si cu un browser internet complet.

La ora actuala, Barnes&Noble ofera peste doua milioane de titluri de carti si cateva mii de ziare si reviste, inclusiv nume precum NY Times, Wall Street Journal, Elle si National Geographic. Aparatul va fi disponibil incepand cu data de 19 noiembrie in Statele Unite.