Panasonic a lansat aparatul de fotografiat GF2, un nou membru al gamei sale de compacte super-premium bazate pe standardul Micro Four Thirds (MFT). Noul aparat va avea un senzor de dimensiune mare (18x13,5mm), care ii va permite sa produca fotografii de o calitate superioara chiar si in conditii de lumina slaba, si va putea folosi orice obiectiv din gama MFT.

Panasonic GF2Foto: Panasonic

Comparativ, un compact obisnuit are o dimensiune a senzorului de 7,18x5,32mm.

GF2 este o evolutie a modelului GF1, primul compact cu senzor mare si obiective interschimbabile din istoria Panasonic. Noul model are o rezolutie de 12,1 megapixeli si poate filma in format 1080i si 720p la 60 de cadre pe secunda, iar sensibilitatea ISO se va situa intre 100 si 6400.

Panasonic a declarat ca noul model va avea o ergonomie semnificativ imbunatatita, bazata atat pe butoanele si rotitele prezente la primul model, cat si pe noul ecran tactil care va permite un acces mai simplu la functiile esentiale.

Panasonic GF2 va avea o greutate de 265g si va putea capta si imagini tridimensionale cu ajutorul obiectivului stereoscopic F-FT012.

Aparatul va fi disponibil incepand cu luna ianuarie, la un pret in jurul sumei de 600-700 euro. Panasonic va comunica pretul oficial in luna decembrie.