Co-fondatorul companiei Apple a declarat ca a fost citat gresit de cotidianul olandez De Telegraaf, care a afirmat ca Wozniak ar fi spus ca "platforma Google Android ar avea mai multe functii". El a transmis o rectificare blogului Engadget, cel care a dat prima stire despre declaratiile sale, in care spune care au fost declaratiile sale originale: "Nu am nimic cu Android, dar pe moment nu este in nici un fel superior iOS. Poate sa aiba o cota de piata mare si sa fie slab.".

Steve WozniakFoto: Woz.com

Initial, Engadget a publicat o stire in care spune ca Wozniak a declarat intr-un interviu pentru cotidianul olandez De Telegraaf ca sistemul de operare Google Android va deveni platforma dominanta pe smartphone-uri.

Wozniak a declarat ca la ora actuala experienta pe terminalele Apple este cea mai buna, dar ca are incredere ca in timp ea va fi egalata si de terminalele cu Android. El a mai dezvaluit ca Apple a vrut initial sa lanseze un telefon in anul 2004, alaturi de “o companie japoneza bine-cunoscuta”, dar ca a renuntat din cauza ca “voia ceva revolutionar”.

La finalul interviului, Steve Wozniak a spus despre Nokia ca “este o marca a unei generatii trecute”, sugerand ca firma finlandeza ar avea nevoie de o reorientare catre un consumator mai tanar.

Steve Wozniak a fondat compania Apple la sfarsitul anilor ’70 alaturi de Steve Jobs. Desi ramane actionar si mentine relatii bune cu Jobs, el a parasit compania in 1987 pentru a se dedica altor proiecte. Wozniak este considerat un personaj legendar de catre pasionatii de tehnologie si previziunile sale sunt in general considerate ca fiind foarte influente.