Urmatoarea revizie a tabletei iPad va avea un display cu o diagonala de 7 inci si va include doua camere video, una frontala pentru video-conferinte si una in spate, pentru fotografii, informeaza cotidianul taiwanez Economic Daily Times, citat de PC World. Aceasta publicatie a fost una dintre publicatiile care au oferit informatii despre prima generatie de iPad inainte de lansarea oficiala.

Apple iPadFoto: Apple

Conform sursei taiwaneze, urmatorul iPad va folosi “o noua tehnologie de touch-screen”, ceea ce ar putea insemna ca va accepta si folosirea de stylus-uri si va avea o diagonala mai mica decat varianta actuala, de la 9 inci, la 7 inci. Acest fapt este destul de improbabil, dat fiind ca Steve Jobs, presedintele Apple, a calificat aceasta dimensiune ca “nepotrivita” intr-o discutie cu actionarii, in urma cu cateva saptamani.

Printre noile functii atribuite tabletei se va numara si un port USB standard, care va fi folosit pentru conectarea de periferice. Din nou, acest lucru este putin probabil, dat fiind ca Apple are deja un ecosistem de periferice care folosesc conectorul dock prezent pe multe dintre pordusele companiei.

Prezenta celor doua camere este aproape sigura, dar fiind ca si actuala generatie de iPhone si iPod Touch le utilizeaza.

Ziarul Taiwanez a folosit ca surse mai multe dintre companiile care produc componente pentru Apple, dar informatiile raman la statutul de zvon, dat fiind ca Apple impune o clauza de confidentialitate tuturor partenerilor sai.

Actualula generatie de iPad a fost lansata in luna aprilie si a avut vanzari de 7,5 milione de exemplare pana la sfarsitul lunii septembrie, cand au fost anuntate cele mai recente cifre oficiale.