Asus a lansat miercuri tableta Eee Slate EP121, pe care presedintele companiei a descris-o in timpul unei prezentari oficiale drept “cea mai rapida tableta din lume”. Noul model Asus are o diagonala de 12,1 inci, foloseste un procesor Intel Core i5 cu doua nuclee si vine cu Windows 7 Home Premium preinstalat.

Asus EP121Foto: Asus

Display-ul este de tip IPS, la fel ca in cazul tabletei Apple iPad, si ofera unghiuri de vizionare de pana la 178 de grade din orice directie la o rezolutie de 1280x800 de pixeli. Sistemul include pana la 4GB de memorie RAM si un sistem de stocare pe baza de memorie flash (SSD) de 32 sau 64GB.

Ca o demonstratie a performantei noii tablete, Asus a aratat jurnalistilor prezenti la conferinta de lansare ca noul Eee Slate este capabil sa afiseze continut video Full HD in timp ce in paralel ruleaza un program de procesare grafica extrem de solicitant, informeaza blogul Engadget.

Interfata multi-touch este produsa de catre Wacom, firma cunoscuta pentru tabletele sale grafice care domina piata profesionala, si poate fi folosita atat cu un stilou special, cat si cu degetul. Sistemul mai include si un conector mini HDMI, un port USB 2.0, un cititor de carduri SD si un webcam de doi megapixeli cu blitz LED. Producatorul nu a oferit detalii in ceea ce priveste autonomia tabletei.

Greutatea tabletei este de 1,16 kg, iar pretul de pornire este de 999$. Eee Slate EP121 va fi disponibila incepand cu sfarsitul lunii ianuarie.