Sony Ericsson a anuntat joi la salonul tehnic Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas noul varf de gama a seriei de smartphone-uri Xperia, modelul Arc. Noul terminal ruleaza sistemul de operare Google Android 2.3 Gingerbread, are o diagonala de 4,2 inci si foloseste un nou tip de display, numit “Reality Display”.

Sony Ericsson Xperia ArcFoto: Sony Ericsson

Noul Xperia Arc are o grosime de doar 8,7mm, fiind la ora actuala unul dintre cele mai subtiri telefoane inteligente din lume. Noul ecran “Reality Display” are o rezolutie de 854x480 de pixeli si foloseste un sistem de optimizare a culorilor similar celui din televizoarele Sony Bravia.

Terminalul este bazat pe un procesor Snapdragon de 1Ghz, are 512MB de memorie RAM iar spatiul de stocare standard de 8GB vine sub forma unui card microSD, care poate fi extins pana la 32GB. Unul dintre punctele forte ale noului terminal este camera foto de 8 megapixeli, care poate sa si filmeze HD la o rezolutie 720P.

Sony Ericsson Xperia Arc va fi disponibil in primul trimestru al anului si inlocuieste terminalul Xperia X10, care nu va mai primi nici un update al sistemului de operare Android dincolo de varianta 2.1.