Noua tableta de la HP, dezvoltata in jurul sistemului de operare WebOS 3.0, se va numi TouchPad si va avea o diagonala de 9,7 inci, cu o rezolutie de 1024x768 de pixeli, la fel ca rivalul iPad. Aparatul va avea o grosime de doar 13mm si o greutate de aproximativ 740 de grame si va fi bazat pe un procesor cu doua nuclee la o frecventa de 1,2Ghz.

HP TouchPadFoto: Hewlett Packard

HP TouchPad va putea fi incarcata fara fir folosind un incarcator HP Touchstone si va fi disponibila initial in doua variante, cu 16, respectiv 32GB spatiu de stocare. Sistemul va putea fi folosit pentru video-conferinte, multumita unei camere frontale de 1,3 megapixeli, iar conectarea la internet se va face prin 3G+ sau WiFi N. TouchPad va avea integrat un cip GPS, o busola magnetica, un accelerometru si un giroscop. Memoria RAM este de patru ori mai mare decat cea de pe iPad, aparatul avand 1024MB la dispozitie.

La prima vedere, aparatul este mult mai asemanator cu un iPad decat cu una dintre tabletele cu Google Android, atat in ceea ce priveste dotarile hardware, cat si interfata sistemului de operare, dar ofera in plus suport complet pentru Adobe Flash. Detaliile complete sunt disponibile pe site-ul HP.

HP a anuntat astazi si cea de-a treia generatie a telefonului inteligent Pre, informeaza Engadget. Noul telefon foloseste un procesor Snapdragon cu o frecventa de 1,4Ghz, o premiera in industria telecomunicatiilor. La capitolul design, modelul nou arata extrem de similar cu predecesorul sau, schimbarile fiind mai mult la nivel hardware.

Pre 3 va fi disponibil in variante cu 8 sau 16GB spatiu de stocare si va avea 512MB de memorie RAM, suport pentru internet broadband mobil la viteze HSPA+ si WiFi N. Ecranul telefonului are o diagonala de 3,7 inci si o rezolutie de 800x480 pixeli. O camera video frontala va permite utilizarea terminalului pentru video-telefonie, iar camera de pe spate va putea face fotografii la o rezolutie de 5MP si va putea filma clipuri HD.

Cele doua aparate vor putea partaja automat informatii atunci cand sunt atinse unul de altul si vor fi disponibile incepand cu vara acestui an.