Apple ar putea pregati un iPhone semnificativ mai ieftin decat modelele actuale, cu un pret in jurul sumei de 200$, pentru a contracara efortul celor de la Google de a acapara piata telefoanelor inteligente, informeaza Bloomberg. Cota de piata detinuta de Apple este la ora actuala situata la 16% din totalul telefoanelor inteligente, mai putin de jumatate din cele aproape 33 de procente detinute in prezent de Google.

iPhone 3G[S]Foto: Reuters

Conform surselor citate de Bloomberg, noul telefon ar putea fi cu o treime mai mic decat iPhone 4 si nu va avea nici un buton, iar publicul tinta sunt actualii cumparatori de terminale Android si Symbian din segmentul de pret 200-300$ fara abonament. Pretul mai scazut ar putea fi obtinut folosind componente mai ieftine, care ofera un nivel bun de performanta, dar nu sunt de ultima generatie.

Din punct de vedere geografic, Apple doreste sa tinteasca mai ales tarile emergente, cum ar fi China si India, de unde isi ia deja o parte semnificativa a veniturilor anuale. Reprezentantii companiei din Cupertino au refuzat sa comenteze pe marginea subiectului.