Accesoriul Kinect pentru consola de jocuri Microsoft Xbox 360 a intrat in cartea recordurilor pentru cele mai rapide vanzari, dupa ce a depasit iPhone si iPad de la Apple. Microsoft a vandut in total 8 milioane de exemplare de Kinect in primele 60 de zile de la lansare, intr-un ritm de 133.333 de unitati pe zi, informeaza site-ul Guinness World Records.

Xbox KinectFoto: Microsoft

Microsoft spera sa creasca atractivitatea consolelor de jocuri Xbox prin intermediul noului periferic Kinect si a prezentat versiunea "de serie" a tehnologiei care permite controlarea jocurilor prin gesturi si voce in luna iunie a anului 2010, iar vanzarile au inceput in luna noiembrie. Microsoft a lansat primele informatii despre aceasta tehnologie in anul 2009, cand era cunoscuta sub numele "proiectul Natal". Compania spune ca posibilitatea de a controla jocurile doar prin miscari ale corpului duce gaming-ul intr-o alta dimensiune, insa ramane de vazut cat va costa si cum va reactiona piata.

Ca aplicatii, spre exemplu intr-un joc de curse, nu veti mai avea nevoie de periferice dedicate, fiind de ajuns sa tineti mainile pe un volan virtual. La un joc de box trebuie sa mimati miscari pe care le-ar face un boxer, iar la un joc de atlestism trebuie pur si simplu sa fugiti, sau sa sariti, pentru a controla personajul. La un joc tip "shooter" trebuie sa va imaginati ca aveti in mana o arma puternica si sa fiti cat se poate de rapizi in miscari.