Nintendo ar putea lansa succesorul consolei Wii, cea mai vanduta din generatia curenta de console de jocuri, anul viitor, informeaza GameInformer. Conform surselor citate, urmasul Wii va putea afisa jocurile la rezolutii HD si ar putea avea o putere de procesare superioara principalilor competitori, Microsoft Xbox 360 si Sony PlayStation 3.

NintendoFoto: Reuters

Lansarea unei noi console este vazuta ca un pas extrem de important pentru Nintendo, care nu a reusit sa adune foarte multe titluri dezvoltate de alte companii pe platforma Wii, in principal din cauza specificatiilor necompetitive, care limiteaza calitatea grafica a jocurilor.

Nintendo Wii a fost lansata in decembrie 2006 si pana la finalul anului 2010 a fost vanduta in aproape 85 de milioane de exemplare. Comparativ, Xbox 360, produs de Microsoft, a fost lansat in anul 2005 si a fost vandut pana in luna ianuarie a anului acesta 50 de milioane de exemplare. Sony a vandut un numar comparabil de console PS3 de la lansarea consolei in anul 2006. Sony si Microsoft nu au anuntat planuri de a lansa generatii noi ale consolelor de jocuri pe care le produc, previziunile fiind ca cele doua companii vor mai astepta cel putin doi ani inainte de a schimba platformele.