Incepand cu 23 ianuarie 2012, debuteaza Anul Dragonului de Apa, conform astrologiei chinezesti. Intreaga perioada va fi caracterizata de lipsa tolerantei si a milei exagerate. „Dragonul” este o vietate lipsita de subtilitati, dar plina de energie si vitalitate. Intotdeauna dornic de lupta, de afirmare si de a realiza ceva, se impune in orice conditii, oricat de solicitante sau stresante ar fi. „Luptele” pentru suprematie vor fi deci prezente la toate nivelurile.

Cei care se vor adapta mai greu situatiilor create de „Dragonul de Apa”, vor fi nativii din semnele de foc (Berbecul, Leul si Sagetatorul), care vor trebui sa-si intensifice ambitia si energia pentru a depasi factorul apa. Vor fi accentuate egoismul si lipsa empatie a acestor nativi (in cazul in care se vor lasa cuprinsi de mila nu vor avea decat de pierdut). Pentru acesti nativi, situatia financiara nu va fi stabila, mai ales daca vor accepta sa participe la investitii imense. Nu trebuie sa ia bani imprumut si trebuie sa-si organizeze mai bine bugetul. In plus, dorinta lor de a fi „primes inter pares” va fi contracarata de prezenta unor sefi pretentiosi.

Nativii din semne de pamant (Taurii, Fecioarele si Capricornii) vor fi in pericol sa se afunde in „malul” unor sentimente si sensibilitati exagerate. Iubirea va fi tandra, dar vor exista numeroase accese de gelozie si de posesivitate. Vor fi destul de norocosi din punct de vedere financiar ca sa faca acte de caritate (de obicei in favoarea rudelor apropiate). Ofertele profesionale vor fi neasteptat de multe, dar majoritatea nu vor corespunde idealurilor acestora. Starea de sanatate va fi insa mult mai buna decat in anul precedent. Energia lor si capacitatea de a rezolva tot felul de activitati ii va scoate la rampa.

Nativii din semne de aer (Gemeni, Balanta si Varsator) se vor adapta destul de bine noilor conditii si vor fi perceputi ca persoane efervescente, optimiste si cu un simt al umorului salvator. Cei mai norocosi vor fi cei care au functii de sef, deoarece vor sti cum sa se impuna in conditiile cele mai negre. Capacitatea de a risca ii sustine, deoarece va fi dublata tenacitate si de intuitie. Pot fi considerati, pe langa cei nascuti in semne de pamant, ca fiind cei mai norocosi din punct de vedere financiar. starea de sanatate va fi mai stabila si nu vor mai avea surprize nefaste ca in anul precedent. Din pacate, doar vor visa in continuare la calatoriile lungi.

Cei nascuti in semne de apa (Rac, Scorpion si Pesti) sunt in egala masura avantajati si dezavantajati. Pe de o parte le va fi accentuata intuitia si posibilitatea de a stabili strategii salvatoare, pe de alta parte le va fi imprimata o dorinta de afirmare care le este straina si pe care nu stiu sa o manevreze suficient de bine. Avantajele financiare nu vor fi iesite din comun, insa vor crea „planuri” de investitii deosebite si providentiale. Se pot baza pe sfaturile prietenilor, in masura in care acestia vor fi cu adevarat sinceri. Este o perioada in care calatoriile sunt recomandate, la fel ca si activitatile cu parteneri straini.

RELATII DE COOPERARE

Dragon cu Sobolan

O relatie de colaborare din cele mai bune si productive. Reactii adverse apar doar din barfe.

Dragon cu Taur

Pot coopera destul de bine dar numai in conditii impuse. Daca ambii au libertate nu este bine.

Dragon cu Tigru

Relatie moderata in care se va sesiza rapid ca este nevoie mai intai de rezolvarea diferendelor.

Dragon cu Iepure

Zonele de interes comun si forta nascuta de faptul ca se tolereaza destul de bine poate da rezultate.

Dragon cu Dragon

Exista toate conditiile pentru a "juca" in cea mai buna echipa. Este bine sa nu existe conflicte.

Dragon cu Sarpe

Cooperare si intelegere, forta si randament, etc. sunt numai un exemplu al colaborarii celor doi.

Dragon cu Cal

Respectul reciproc este cheia ce va deschide poarta succesului in ceea ce priveste colaborarea lor.

Dragon cu Oaie

Chiar Daca exista simpatii din cele mai sincere nu este cazul sa exageram asupra posibilitatilor.

Dragon cu Maimuta

Afinitatile deosebite care apar si o evidenta inclinatie spre succes nu au cum sa dea gres.

Dragon cu Cocos

Exista toate conditiile pentru ce poate fi mai bun si durabil dar in conditii de respect reciproc.

Dragon cu Caine

Exista destul de multa lipsa de incredere reciproca si pot fi doar o echipa de moment.

Dragon cu Mistret

Pot colabora destul de eficient in conditiile in care nu exista lupte de dominare.

RELATII

Dragonul se intelege bine cu cei nativii nascuti in anul Sobolanului (1900, 1012, 1924, 1936, 1948, 1950, 1972, 1984, 1996, 2008) si Sarpelui (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001). Maimuta (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001) i-ar putea fi un bun partener de viata sau de afaceri, dar de Tigru (1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998) si Caine (1922, 1934, 1946, 1970, 1982, 1994, 2006) ar fi bine sa se fereasca, relatia fiind foarte periculoasa.

Compatibilitate: sobolan, maimuta, cocos;

Neutralitate: calul, sarpele, mistretul;

De evitat: tigru, caine, bivol, dragon, iepure, oaia.