Zodiac: Scorpion

MUNCA MULTA, FARA OPTIMISM

Veti ramane pe "baricade" intregul an, fiind constient ca cei dragi depind de dv. Nivelul castigurilor va fi compensat pana in toamna de arta dv. de a face economii. Din octombrie, starea de sanatate va deveni foarte buna si veti scapa de "tutela" medicilor curanti si de o gramada de tratamente.

EA – FAMILIA INAINTE DE TOATE

Incepeti anul cu multa munca si cu o stare de sanatate deja incercata de tranzitul planetei Saturn prin zodia dv. Intreaga atentie va este captata de familie si de problemele acesteia, mai ales ca aveti un partener de viata care va pune rabdarea si vitalitatea la incercare. Cu toate ca eforturile sunt contraindicate, preluati in continuare responsabilitatile celor din anturaj. Considerati ca nu ati putea rezista fara rude si prieteni, care va ofera sansa de a evada din stresul cotidian. Reconstruiti cu multa rabdare relatiile familiale, chiar daca membrii acesteia va exploateaza.

EL – FARA RISCURI

Totul vi se pare posibil si sunteti gata sa faceti orice schimbare pare necesara pentru binele celor dragi. Analiza atenta si amanuntita a evenimentelor este motivata de dorinta de a "dezvolta" o perspectiva mai buna pentru familie si viitorul membrilor acesteia. Sunteti constient ca nu puteti trai de unul singur, iar relatiile cu rudele si prietenii sunt vitale pentru dv. Este de preferat sa evitati riscurile si eforturile maxime, sa cantariti cu atentie toate deciziile care afecteaza viata celor din jur.

JOBURI SI CARIERA – PROGRES LENT

Cu toate ca munca nu lipseste din viata dv., si inca in cantitate mare, promovarea intarzie sa apara. Din aprilie, se vor ivi sanse multiple de a avea un job mult mai bun sau veti accepta sa munciti in mai multe locuri. Cert este ca veti munci adesea intreg anul peste program, fara a avea castiguri mai mari (va persista teama de a fi se desfiinta postul). Din iulie, veti avea mai multa energie, iar din octombrie veti fi sustinut si de o stare de sanatate mult mai buna. Vi se va parea ca progresati mult prea lent, mai ales ca pana in toamna ambitia va fi cea care va va sustine toate eforturile. Schimbarea sefilor nu trebuie sa va bucure, deoarece va va afecta prin necesitatea de a demonstra, iar si iar, ce capacitate creativa aveti.

BANI - PERIOADE DIFICILE

Inceputul anului va parea de bun augur, numai ca din luna martie va trebui sa reveniti la campania de economii. Chiar daca veti fi acuzat ca sunteti prea chibzuit, nu este bine sa actionati asa cum vor cei din jur. Perioade dificile vor fi destul de multe, mai ales ca din septembrie uitati de economii si incepeti sa faceti cheltuieli cu un fel de furie fara limite. Nu veti mai tine cont de nivelul castigurilor dv. si veti face investitii, din care foarte multe se vor dovedi inutile. Pare greu de crezut, dar este posibil ca de bucurie ca scapati de o amenintare care tine de sanatate, sa abordati viata cu o pofta care include cheltuirea tuturor fondurilor disponibile. O situatie dificila vor avea pana in iulie nativii care au facut imprumuturi bancare mari.

IUBIRE – PARTENER BIZAR

Nascut pentru iubire, uitati in acest an de amor, mai ales ca sunteti tentat sa va alegeti cei mai bizari parteneri. Munca va acapareaza intreg programul, timp liber nu mai aveti, iar cei din jur va privesc ca pe un instrument prin care isi usureaza ei viata. Exista si nativi (mai ales cei tineri) care au o relatie care ii debusoleaza si devin pesimisti. Din octombrie, viata vi se mai insenineaza, iar in luna noiembrie aveti toate sansele sa-i cuceriti pe toti cei din anturaj, revenind la statutul dv. de "vedeta" a amorului. Din pacate, sanse de a va gasi un partener potrivit exista doar in februarie, cand dv. sunteti preocupat de cu totul alte aspecte ale vietii. Oricum, sfarsitul anului, va gaseste daca nu indragostit, macar mai putin pesimist si mai dispus sa aveti incredere in partenerul dv. de cuplu.

SANATATE – OCTOMBRIE SALVATOR

Pana in luna octombrie, starea de sanatate va ramane la fel de dificila ca si in ultimii doi ani. Pesimismul dv. este accentuat de incapacitatea medicilor de a va pune un diagnostic clar, nesesizand ca in ultimii ani ati avut tendinta sa acumulati mai multe boli. Este indicat sa respectati toate tratamentele prescrise si sa nu puneti la indoiala priceperea medicilor dv. curanti. Cele mai dificile luni vor fi iulie si august, cand sunt total contraindicate eforturile si calatoriile. Din octombrie, veti simti ca a disparut o greutate din spatele dv. si veti prinde efectiv aripi in noiembrie. Din acest moment, viata vi se schimba total, mai ales daca nu faceti eforturi iesite din comun. In cazul nativilor si nativelor tinere, nu este afectata sanatatea decat printr-o maturizare precoce.

FAMILIE - RATIUNEA DE A EXISTA

Cu toate ca sunteti efectiv exploatat de familie, ramaneti un sustinator stabil al cesteia, mai ales pana in luna iulie, cand va veti lasa cuprins de o indignare revolutionara. Este posibil ca revolta sa fie provocata de niste pretentii exagerate ori cineva din anturaj sa va deschida ochii. Familia ramane totusi limanul unde va gasiti ratiunea de a exista. Celibatarii sunt efectiv obsedati de intemeierea unei familii doar in luna ianuarie, ulterior, intreg anul, fiind convinsi ca ar intra la jug greu. Vor prefera libertatea cu toate placerile si instabilitatea acesteia. In ceea ce priveste conceperea copiilor, cea mai indicata luna ramane februarie. In general, relatiile familiale vor fi instabile din pricina unor membri pretentiosi.

PARTENERUL POTRIVIT – RELATII INSTABILE

Atrasi indeosebi de nativii nascuti in zodia Berbec, veti intampina numeroase neplaceri din pricina labilitatii comportamentului acestora. Chiar daca v-ati ales un alt fel de partener, casnicia ramane caracterizata in acest an de instabilitate, prin comportamentul dificil al tovarasului de viata. Veti fi fericiti alaturi de Tauri si de Gemeni.

PRIETENI - FAR SALVATOR

Chiar daca in acest an nu va raspund cu aceeasi solicitudine, prietenii raman in viata dv. un far salvator. Faptul ca de cate ori sunteti stresat gasiti o oaza salvatoare in escapadele comune, va ajuta sa depasiti stresul acumulat. De asemenea, reusiti sa pastrati relatii amicale cu aproape toate rudele apropiate.

VACANTE SI CALATORII - VOIAJE LUNGI

Nu veti dispune pana in luna iulie de energia necesara deplasarilor care va fac atat de multa placere. Veti pastra insa obiceiul drumurilor scurte, care va dau senzatia ca sunteti liber si independent. Din luna aprilie, foarte multi nativi vor avea sansa sa faca si calatorii lungi, in tara sau strainatate. Din iulie mai ales, veti fi atras de meleaguri indepartate.