Marti, 12 februarie 2013, se împlinesc 204 ani de la nașterea celui mai celebru naturalist britanic, fondatorul teoriei evoluției, Charles Darwin, prilej cu care Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) lansează galeria virtuală "Darwin Day 2013". Aceasta conține lucrările agențiilor de creație publicitară care au dat curs invitației de a contribui cu propriul design de tricou pentru mesajul "Darwin Day 2013", informeaza asociatia intr-un comunicat.

Galeria este vizibilă atât pe site-ul ASUR, la secțiunea Noutăți, cât și pe pagina de Facebook a asociației, unde fanii sunt invitați să voteze creația preferată. Cele mai populare artwork- uri vor fi imprimate pe tricouri şi oferite celor care le-au votat.

"Pentru asociația noastră a devenit tradiție sărbătorirea pe 12 februarie a "Darwin Day", ziua de naștere a marelui naturalist englez. În acest an, am apelat la creativitatea tinerilor din agențiile de publicitate pentru a găsi modalități inedite de a ne aminti de teoria evoluției. Sperăm ca dialogul dintre știință și artă să genereze discuții online menite să adâncească înțelegerea biologiei moderne", a declarat Atila Nyerges, președintele ASUR.

Potrivit ASUR, agențiile și freelancerii care au trimis lucrări sunt: AdVenture, Havas Worldwide, Bridge Communication, Iuliu Duma, BrainUp, Huckleberry, JessCo și Girraphics.

Galeria virtuală "Darwin Day 2013" este vizibilă începând cu 12 februarie, iar campania de votare a creațiilor preferate se încheie pe 1 martie, dată la care vor fi anunțate cele mai populare trei design-uri, precum și câștigătorii tricourilor pe care acestea vor fi imprimate.

Darwin Day este un eveniment mondial care se sărbătorește anual, pe 12 februarie, ziua în care s-a născut Charles Darwin (1809-1882). Asociația Secular-Umanistă marchează acest eveniment în România din anul 2010, cu scopul de a promova realizările marelui naturalist.

***

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) a fost fondată în 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular, cunoașterea științifică și gândirea critică. ASUR este membră a International Humanist and Ethical Union (IHEU).

ASUR a derulat numeroase proiecte de popularizare a științei, dintre care amintim marcarea în România a unor evenimente importante (Darwin Day, Ziua Internațională a Astronomiei, Space Week sau Ziua Mondială a Umanismului) și organizarea unor proiecte pentru copii, precum Concursul Național Interșcolar Emil Racoviță și Expoziția Xperiment. De asemenea, în fiecare an, asociația editează Calendarul Științific, menit să contribuie la popularizarea marilor evenimente care au marcat cunoașterea științifică.