Zodiac: Capricorn

CAPRICORN: IUBIRE SI CALATORII

Iubire

Daca in ianuarie tendinta nativilor este de a nu pastra secrete aventurile amoroase, in februarie uita cu totul de discretie si se afiseaza (chiar se lauda) cu toate cuceririle lor. Unii nativi pot insa sa o pateasca si sa dea peste un partener cu un comportament identic. Prima jumatate a anului, duc o viata plina de excese erotice, ce ii indeparteaza de viata de familie, dar ii face foarte fericiti si satisfacuti amoros. Din noiembrie, redevin discreti, dar si foarte indragostiti (nu sunt excluse amorurile interzise si adulterele). Multi nativi vor fi singurei tocmai in timpul sarbatorilor de iarna. Celibatarii sunt obsedati de cununii in a doua parte a anului.

Sanatate

Cu Pluton in Casa I, cei mai multi nativi se simt apasati si pesimisti, fara pofta de viata, in ciuda tranzitelor unor planete ca Marte (care aduce energie) sau Venus (care le imprima nevoia de a iubi). In ianuarie, unii nativi trec prin operatii chirurgicale, dar nu sunt probleme majore, in afara unei nerabdari datorate energiei excesive. Luna februarie este rezervata refacerii dupa problemele de sanatate ori doar dupa excesele la care nu au putut renunta. Aproape toti se simt exceptional in luna iunie. La sfarsitul anului, majoritatea fac prea multe deplasari si sufera de… oboseala cronica.

Bani

Vor avea impresia in martie ca sunt cei mai norocosi oameni de pe lume din punct de vedere financiar, dar intregul an vor beneficia de resurse financiare multiple. Cei mai multi vor recunoaste ca sar calul in aprilie prin investitii numeroase (cele mai multe cam fara rost si total lipsite de pragmatism). In iunie si iulie, se bucura de un reviriment iesit din comun, chiar daca nu au joburi suplimentare. Fara a accepta sfaturile celor dragi de a face economii pentru viitor, se vor avanta in cheltuieli care ii imping spre limitari in anii urmatori. Sarbatorile ii surprind insa prosperi si fara griji pecuniare.

Joburi si cariera

In prima parte a anului, munciti din rasputeri si vor exista doua categorii de nativi: unii vor accepta, sperand ca vor fi promovati, ceilalti vor cauta alte joburi, mai putin stresante, fara a avea sanse sa si gaseasca pana in luna octombrie ceva promitator. Unii vor descoperi ca munca nu le este apreciata suficient si vor renunta sa se mai implice in toate activitatile. Toti nativii trebuie sa se fereasca de ilegalitati mai mult ca oricand, deoarece sefii ori sunt implacabili ori lucreaza la marginea legalitatii. Cei mai multi insa veti sti sa faceti tot ceea ce este necesar pentru a fi promovati.

Prietenii si aliante

Nu duceti lipsa de prietenii stabile, chiar daca familia va reproseaza adesea ca va alegeti intr-un mod bizar amicii. La prima vedere, chiar se pare ca nu aveti niciun fel de criteriu si este suficient ca cineva sa va trezeasca simpatia. Este de preferat sa tineti cont de faptul ca nativii seniori sunt cei care va plac cel mai mult si nu cor pregeta sa va ajute de cate ori veti avea nevoie. Sunt deosebit de favorizati pana in august, oamenii politici, care pot sa formeze ce aliante vor, insa se vor orienta catre persoane prospere si optimiste. Mare atentie in luna decembrie, cand prietenii pot sa va aduca si pagube!

Vacante si calatorii

Este un an in care calatoriile lungi sunt excluse pana in luna septembrie, cand insa veti avea toate sansele sa plecati si pe meleaguri straine, foarte atragatoare. Pe parcursul intregul an, va exista o "aglomerare" de drumuri scurte, foarte obositoare, dar si foarte placute. Concediul va fi cel mai probabil fragmentat, dar va va asigura o "descarcare" de stres si de oboseala. Cel mai bine va veti simti in preajma unei ape, iar ca sa atingeti culmea fericirii ar trebui sa va oferiti sansa de a face o croaziera. Este o schimbare majora pentru dv., tinand cont ca intreaga viata v-au atras muntii si inaltimile.

Numere norocoase: 5, 17, 18, 24