Ca sa iti innoiesti casa, nu trebuie neaparat sa faci si un credit la banca: o multitudine de obiecte pot fi refolosite, astfel incat sa dea un aer proaspat camerei. Nu doar ca te costa mai putin, dar in acest fel ai grija si de mediul inconjurator. Afla de pe thriftyfun.com cum poti inova amenajarile interioare.

Daca te-ai plictisit sa vezi acelasi lucru cand te uiti pe geam, n-ai cum sa demolezi blocul de vizavi. Dar poti sa iti faci propriul peisaj: fa rost de o fereastra veche cu geamul intact. Ii poti vopsi rama in ce fel vrei: flori colorate, animalute (daca vrei sa pui fereastra in camera celui mic) sau cu aspect patinat. Ai mana libera si in cazul geamului: poti lipi fotografii, vopsi peisaje, sa lipesti flori si frunze uscate sau sa lipesti pe el un poster cu peisajul preferat. Fixeaza fereastra in perete cu ajutorul cuielor si pune sub ea un raft de carti sau vaze cu flori, ii va da un aer vesel.

Felul in care poti folosi un obiect depinde de imaginatia ta. Un sertar vechi poate sa devina, foarte simplu, o etajera si un cuier in acelasi timp. Trebuie doar sa il vopsesti si sa il fixezi pe perete cu susul in jos: fundul sertarului va deveni o etajera incapatoare, iar butoanele pot folosi ca agatatoare pentru chei, haine sau stergare de bucatarie.

Mai tii minte milieurile din dantela? Le poti readuce la moda – nu pe televizoare sau mobila, ci printr-un alt fel de arta: ia un carton colorat sau lipeste-i tu, deasupra, o bucata de panza in nuante vii. Pune pe el un milieu si da pe deasupra cu un spray colorat, avand grija ca nuanta spray-ului sa fie contrastanta cu cea a cartonului. Cand vei lua apoi milieul de pe carton, modelul lui va ramane imprimat pe panza. Poti adauga orice doresti: stelute aurii, figurine sau flori uscate.