Ziua in care un soldat britanic a fost omorat in timpul unei interventii in Italia pe vremea celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost descoperita intr-un final de catre fiii sai gemeni, care s-au nascut cu doar 22 de zile inainte de moartea sa si nu si-au cunoscut niciodata tatal, informeazaThe Telegraph.

soldat britanicFoto: YouTube

Edward si Sydney Graham au asteptat 74 de ani pentru a afla ce s-a intamplat cu tatal lor, pe numele sau, tot Edward, care si-a pierdut viata in timpul Invaziei Aliate din Sicilia in 1943. Barbatul a facut parte din primul batalion Royal Irish Fusiliers si a fost ucis intr-o ambuscada germana langa satul Maletto, pe 13 august 1943.

In timp ce soldatii britanici luptau impotriva trupelor germane, trupul acestuia a fost ingropat pe un camp. Ulterior a fost exhumat, insa identitatea sa nu a fost stabilita, si la fel ca mii de soldati, a fost ingropat sub o piatra funerara pe care scria "Un soldat din cel de-Al Doilea Razboi Mondial", in cimitirul din Catania, situat in Sicilia.

Fiul soldatului, Edward, a cercetat mai multi ani cazul tatalui sau, iar in final a descoperit ca cinci soldati de la Royal Irish Fusiliers au murit in timpul luptei din acea zi. Acesta a analizat jurnalele de razboi ale regimentului, dar si alte documente, iar in urma colaborarii cu Ministerul Apararii, a descoperit ca patru dintre cei cinci soldati au fost ingropati in alte locatii.

In final, cercetatorii din cadrul Ministerului Apararii impreuna cu Edward Graham au descoperit ca mormantul anonim din Catania contine ramasitele soldatului britanic.