Toti strangem. Mai tineti minte colectia de surprize Turbo, cutia de vederi ale bunicii, sacosa de martisoare a mamei, cartile politiste ale tatalui, timbrele bunicului? Unii au mers si mai departe. Pliculete de zahar, servetele, lame de ras, bilete de film si gume de sters. Collecting Collectors. La Galeria Noua, din Bucuresti, sunt expuse, in aceasta saptamana, unele dintre cele mai neobisnuite obiecte pe care le-ar putea strange un om intr-o viata. De exemplu: doua galeti de brichete de la prieteni si dusmani.

"E posibil ca multi dintre noi sa tina undeva ascunse colectii nestiute si nemaivazute inca de lumina zilei. De unele se zvoneste ca exista undeva, pastrate si pazite cu grija. A venit timpul sa vedem cine ce a strans si de cat timp s-a adunat ce s-a adunat", ne-a spus artista Anca Benera care a adunat intr-o galerie mai multi colectionari si obiectele lor, intr-o expozitie cu titlul Collecting Collectors.

Iata ce a adus ea la lumina: o colectie sword & sorcery conan the barbarian, surprize turbo, polaroide gasite, cartele telefonice, pliculete de zahar, bibelouri, gadgeturi si cutiute muzicale. Mai gasim 670 de lame de ras,730 gume de sters, o colectie de praf in sticlute mici, capace de suc, 21 palarii, cateva sertare de casete rare,150 plicuri de ceai, 84 oameni care stiu pe cineva, o colectie de obiecte gasite pe strada, calendare de prin 70-80, diapozitive, 1600 servetele, 2 galeti cu brichete de la prieteni si dusmani, zeci de jucarii, 67 sticlute kta, stampile, halbe de bere, bilete de film si multe altele. Chiar si guma de sters colorata si parfumata.