Cunoscuta jurnalista si directoare a postului TVR 1, Dana Deac a facut o marturisire socanta. Este bolnava de cancer. Ea a acordat un interviu in exclusivitate revistei "Q Magazine", dar trista veste a fost preluata si de celelalte publicatii.

Dar chinurile bolii nu se limiteaza doar la problemele medicale. "Am putut trece pana acum prin suferinta sprijinita fiind de cativa prieteni, adevarati ingeri pazitori. Pentru mine, cancerul nu este doar o cumplita maladie pe care o tratezi si pana la urma trece. Este o schimbare de destin. Au ramas in jurul meu si cu mine doar cei care ma pretuiesc cu adevarat. A fost momentul in care am facut chiar un soi de ecarisaj al relatiilor personale", declara Dana Deac.

Jurnalista sustine ca a fost victima unui malpraxis care putea s-o coste chiar viata. "Am facut o mamografie din bun simt si am primit rezolutia de corp sanatos. Pe aceasta mamografie, dupa patru luni, un alt doctor imi arata celulele canceroase care aveau forma unui fluture. „Vedeti doamna acest fluture? Acesta este cancerul dumneavoastra...“ Evident ca am avut un soc emotional cumplit", isi aminteste Dana.

Ea a suferit o operatie dar cancerul era extins si la ganglioni. Desi si-a riscat viata din cauza unei erori medicale, Dana Deac nu si-a propus sa se razbune. "Doctorita care si-a pus parafa pe mamografia mea a fost mutata de la clinica la care am facut investigatia. Intre timp eu am fost preocupata sa-mi salvez viata si nu am avut puterea sa ma lupt cu sistemul", spune directoarea TVR 1. In schimb e optimista si lupta in continuare cu boala care i-a schimbat viata.

Si realizatoarea de televiziune Sanda Nicola a fost diagnosticata cu cancer de col uterin la virsta de 26 de ani. Jurnalista Corina Dragotescu, senior editor la Cotidianul, a trecut, la rindul ei, printr-o trauma similara, cancer ovarian.

Dana Deac, Corina Dragotescu si Sanda Nicola vor vorbi deschis despre aceasta teribila maladie la emisiunea „Intre bine si rau“, moderata de Liviu Mihaiu la TVR 1 miine, de la ora 20.00. „Cel mai important lucru in astfel de cazuri este sa nu te izolezi“, spune Dana Deac.

Dana Deac are 45 de ani si lucreaza in mass-media din 1990. Este licentiata in Filosofie la Universitatea Bucuresti si a urmat cursuri de perfectionare in jurnalism in Marea Britanie, Statele Unite, Belgia, Polonia, Grecia. A fost sef de sectie la Programul 3 al radioului public, Radio in Blue Jeans, sef sectie „Veniti cu noi pe programul doi“, Departamentul Social al TVR 2, redactor-sef la Tele 7abc, iar din 1998 a fost producator executiv, producator, reporter si moderator la Antena 1 si Antena 3. A realizat emisiuni precum „Prezentul simplu“, „Cafeaua cu sare“, „Cutia neagra“, „60 de minute cu Dana Deac“, „Reporter Tele 7abc“ si a obtinut patru Premii APTR si unul CRP, conform "Evenimentului Zilei".