Transsexualul Thomas Beatie din Statele Unite a reusit sa transforme in realitate o idee care bantuie de mult timp in mintea cercetatorilor dar si a creatorilor de filme de la Hollywood.

Thomas a declarat intr-un interviu acordat revistei dedicate minoritatilor sexuale "Advocate" ca este insarcinat in 5 luni. Fetita pe care urmeaza sa o aiba se dezvolta normal si este stabila din punct de vedere al sanatatii. Transsexualul american s-a nascut femeie dar inca din adolescenta si-a dorit sa devina barbat. A urmat un tratament hormonal urmat de operatii de ajustare a pieptului insa nu a renuntat la organele reproducatoare.

La finalul tratamentului, Thomas a fost recunoscut oficial drept barbat. S-a casatorit cu Nancy si relatia lor rezista de 10 ani. Si-au dorit insa foarte mult un copil. Nancy nu putea ramane insarcinata datorita unei operatii asa ca pentru a-si putea vedea visul cu ochii, Thomas a decis sa ramana el insarcinat.

A renuntat la tratamentul cu testosteron si, dupa opt ani, a avut din nou ciclu menstrual. Organismul sau s-a reglat dupa patru luni de la incetarea tratamentului hormonal fara a fi nevoie de estrogen, progesteron sau alte medicamente pentru fertilitate.

Desi povestea pare simpla, cei doi s-au izbit de discriminare din partea cadrelor medicale, de ignoranta din partea prietenilor sau familiei sau chiar de nevoia de a ascunde faptul ca Thomas e transsexual fata de anumite rude ale lui Nancy.

Procesul de inseminare, realizat cu sperma unui donor anonim, a fost anevoios. Au contribuit noua medici iar pretul total al procedurii a fost destul de mare. La final, Thomas a ramas insarcinat pentru prima data. Urma sa aiba tripleti insa sarcina a dus la complicatii si risca sa-si piarda viata. A incercat din nou si de data aceasta sarcina e stabila. Cei doi urmeaza sa aiba o fetita. Data estimata a nasterii este 3 iulie.

Thomas descrie cum se simte ca barbat insarcinat. "Incredibil. Lasand la o parte ca burta imi creste si ca inauntru exista o noua viata, sunt stabil si am incredere ca sunt barbat. Ma simt ca un surogat, tehnic vorbind, pentru ca eu ma simt barbat. Pentru Nancy sunt barbatul care poarta copilul nostru. Sunt norocos ca am o sotie care ma iubeste si ma sustine. O sa fiu tatal fetitei noastre iar Nancy va fi mama. Vom fi o familie", dezvaluie Thomas pentru "Advocate".

Thomas Beatie vrea sa duca pana la capat credinta conform careia dorinta de a avea un copil biologic nu este o dorinta tipic feminina sau masculina ci este o dorinta a omului in general.

In cazul lui Thomas Beatie nu se poate vorbi de un barbat efectiv care poarta o sarcina deoarece el detine organe de reproducere feminine din nastere. Totusi, Thomas este prima persoana devenita legal barbat care poarta in pantece un copil.

Aceasta problema, a barbatului care poate da viata, a creat o serie de controverse. In general, contestata fie din natura religioasa sau din considerente de etica si moralitate, sarcina masculina a fost insa exploatata de cercetatori fara succes pana acum.

Si scenaristii de la Hollywood au fost atrasi de aceasta idee futurista pana astazi. Cel mai celebru film in care se pune in discutie problema barbatului care ramane insarcinat este "Junior (Gravidul)". In film, actorul Arnold Schwarzenegger joaca rolul unui cercetator care ramane insarcinat dupa ce ia un medicament creat de el impreuna cu un coleg.