Fosta administratoare a caminului scolii infiintate de celebra prezentatoare americana va fi judecata pentru abuzuri asupra elevelor.

Tiny Virginia Makopo, in varsta de 28 de ani, este acuzata de abuzuri indecente, atac si provocare de rani. Politia sustine ca sase adolescente, eleve ale scolii lui Oprah Winfrey, au fost abuzate repetat in timp de patru luni, in toamna anului 2007.

Procurorul Etienne Venter a declarat ca cele sase fete vor aduce dovezile necesare pentru a sustine acuzatiile. "Fetele erau foarte speriate si foarte, foarte sensibile", a declarat procurorul pentru Associated Press. Procesul, care va avea loc cu usile inchise, va incepe astazi si se estimeaza obtinerea unui verdict pana pe 1 august.

Oprah Winfrey a fost si ea victima unui abuz de acest gen in copilarie. Vedeta a promis o ancheta amanuntita la scoala din Africa de Sud si si-a cerut personal scuze parintilor celor sase fete.

Oprah a investit peste 40 de milioane de dolari in scoala deschisa, in ianuarie 2007, pentru a ajuta fetele cu posibilitati modeste din Africa de Sud sa ajunga viitori lideri ai tarii.