Elena Udrea, Elena Basescu, Mona Musca. Cum au reusit aceste femei sa patrunda pe scena politica romaneasca? Mihaela Miroiu este profesor universitar la SNSPA si s-a aflat in redactia HotNews.ro pentru a raspunde la intrebarile cititorilor legate de rolul si importanta femeilor in politica. Are studii universitare si doctorat in filosofie la Universitatea Bucuresti, studii postdoctorale in Stiinte politice si Studii de gen in Marea Britanie. A fost bursiera Fulbright in Statele Unite, la Indiana University unde a fost si de doua ori Visiting Felow al Institutului de Studii Avansate.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

A publicat si publica in presa culturala la Revista 22, aLtitudini, Dilema, Observator cultural. Sinteza articolelor sale feministe a fost publicata in volumul Nepretuitele femei (2006), iar cea a articolelor pe teme de etica politica in volumul Dincolo de ingeri si draci. Etica in politica romaneasca (2007). Este cunoscuta international prin articole si conferinte de etica politica, analiza tranzitiei si teorie feminista.

Membra a International Association of Political Science; International Association of Women Philosophers; International Association for Philosophy Teachers; Societatea Romana de Stiinte Politice; Societatea de Analize Feministe AnA si Presedinta de onoare a FILIA: Centru de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen

A obtinut premiul pentru Promovarea Egalitatii de Sanse in Romania, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminarii in 2005, premiul pentru promovarea drepturilor femeilor, Femeia Anului 2005 din partea Revistei Avantaje si premiul de excelenta Profesor Bologna din partea Asociatiei Nationale a Organizatiilor Studentilor in 2008.