In mod realist, un angajat modern nu mai are o singura statie de lucru, ci, cel mai probabil, mai multe, in functie de momentul zilei si de locul unde se afla. Un computer la birou, un laptop pentru deplasari, o tableta tot timpul conectata si un smartphone pe care il are permanent la indemana. Complexitatea nu se termina aici, fiecare dintre aparate putand sa ruleze sisteme de operare diferite, adesea fara o versiune dedicata de Office. Cu Office 365, ai programele de care ai nevoie pe toate aparatele, in perfecta sincronizare, iar costurile de licentiere sunt sub forma de abonament per utilizator, iar fiecare user poate folosi pana la 5 device-uri diferite.

Cu Office 365, modul in care lucreazi in compania ta se schimba radical: chiar daca statia ta de lucru de la birou ruleaza Windows, portabilul Mac OS, tableta iOS si telefonul Android, Office vine cu tine, oriunde ai fi. Pentru fiecare abonament Office 365 pentru afaceri mici si mijlocii, utilizatorii au la dispozitie cinci aparate pe care le pot asocia si folosi pentru a accesa informatiile de care au nevoie. Pe Windows si Mac exista in continuare optiunea de a avea suita Office instalata, inclusa in anumite abonamente, iar pe aparatele mobile non Windows 8 mobile pot fi folosite variantele web ale aplicatiilor. De la Outlook pentru email, Lync pentru comunicatii atat in interiorul companiei cat si in exterior, la oricare dintre celelalte programe Microsoft Office, utilizatorii pot acum lucra pe orice aparat care are un browser modern. In tabelul de mai jos puteti vedea ce functii sunt compatibile cu ce aparate mobile.

Word, Excel si Powerpoint sunt si ele accesibile de pe aproape orice aparat, fie prin programe dedicate pe aparatele care ruleaza Windows sau Windows Phone, fie prin intermediul unei aplicatii web care iti ofera acces la marea majoritate a functiilor din versiunile desktop ale programelor, intr-o interfata optimizata pentru control tactil.

Prin Lync, cel mai bun sistem de comunicatii in interiorul companiei tale si/sau alte companii, angajatii tai pot ramane conectati indiferent de aparatul pe care il folosesc, prin aplicatiile disponibile in mod nativ pentru fiecare plaforma, de la Windows Phone la iOS si Android. Sistemul de mesagerie instanta include functii complexe de comunicare, de la mesagerie text la video-conferinte HD de oriunde.

SkyDrive Pro, serviciul de stocare a documentelor in cloud din Microsoft Office 365, face toate documentele accesibile de oriunde, indiferent de aparatul de pe care sunt accesate. Poti sa reiei lucrul de exact unde l-ai lasat, indiferent ca esti la birou, in drum spre aeroport sau la o intalnire cu colaboratorii tai.

Daca alegi tabletele cu Windows 8 sau Windows 8 RT, varianta completa a programelor din suita Microsoft Office este tot timpul la dispozitia ta, cu cele mai detaliate functii active permanent, indiferent daca esti conectat la internet sau nu. Si telefoanele Windows Phone vin cu suita Office preinstalata, pentru ca tu sa fii aproape de documentele tale si colaboratorii tai inca de cand scoti telefonul din cutie.

Cu Office 365, nu conteaza ce aparate folosesti, conteaza ce vrei sa realizezi. La o atingere distanta, pe telefon, tableta, laptop sau desktop, programele si informatiile de care are nevoie compania ta sunt acum disponibile angajatilor oriunde s-ar afla, oricand, de pe orice terminal cu costuri minime – fara investitii in servere si securitatea acestora – totul fiind in raspunderea Microsoft. Afla mai multe pe office365.ro.

Tu ce combinatie de device-uri si servicii folosesti in afacerea ta?