Descopera povestile a doua femei de exceptie, finaliste ale campaniei "Oricine poate fi erou", initiate de Discovery in luna martie - Oana Mirela Chachula si Elena Miscodan. Impresionat de pasiunea si curajul celor doua femei, un juriu international le-a ales ca "eroine Discovery", alaturi de alti opt finalisti. Citeste mai jos povestile pe scurt ale Oanei si ale Elenei si daca te conving, voteaza-i pe cei care le-au descoperit pe pagina de Facebook Discovery Romania. Tot acolo poti vedea si filmulete inspirate de stilul lor de viata. In urma unei noi jurizari in cadrul festivalul de film TIFF si a voturilor primite pe Facebook, unul dintre sustinatorii eroilor va fi desemnat marele castigator care va primi premiul in valoare de 3000 de euro.

Oricine poate fi erouFoto: Discovery

Voteaza pana pe 11 iunie povestea care te-a impresionat cel mai mult! Intra pe pagina de Facebook a Discovery Romania si descopera eroii nostrii!

Incepand de azi pana pe 8 iunie, iti vom prezenta in fiecare zi povestile a doi dintre eroii Discovery, de la pasionati de sporturi extreme, la aventurieri incurabili si cercetatori inediti. Incepem cu doua femei de exceptie...

Erou Discovery: Oana Mirela Chachula

Chiropterolog

Sustinator: Demetra Garbasevschi

Motto: "Lumea este o carte si cine nu calatoreste citeste doar o pagina" - Sf. Augustin

Pasionata de tot ce inseamna natura, Oana (32) a absolvit Facultatea de Biologie in 2001, iar apoi si-a dedicat majoritatea timpului studiului pesterilor - o lume complexa, ca mediu, stiinta si sport. Dupa terminarea studiilor, Oana si-a dat seama in scurt timp ca speologia aduna la un loc toate pasiunile sale: aventura in stare pura, cunoasterea naturii in calitate de cercetator, alpinism, scufundari si fotografie, toate imbinate cu placerea de a calatori. Pasiunile sale i-au aratat Oanei ca poate ajunge in locuri in care nimeni nu a mai fost vreodata, devenind un mic explorator pentru care coborarea intr-un aven, escaladarea unui horn sau trecerea unui pasaj inundat sunt obstacole pe care le inlatura cu usurinta. Ca urmare a pasiunii sale pentru fotografie, Oana a obtinut locul 3 in cadrul competitiei pentru tineri Fotogeografia 2006, la sectiunea fotoreportaj.

Sustinatorul Oanei este impresionat de oamenii care au curajul sa traiasca pentru pasiunile lor si care isi construiesc un stil de viata propriu in jurul acestora, motiv pentru care, daca ar obtine premiul cel mare, i l-ar da integral Oanei. Oana locuieste in Bucuresti si este de meserie biolog investigator la Muzeul National de Istorie a Romanei.

Erou Discovery: Elena Miscodan

Aventurier incurabil

Sustinator: Elena Miscodan

Motto: "Fiindca pot"

Elena Miscodan (33) este un medic pasionat de sporturile extreme. A fost primul motociclist roman la Khardung La (5602 m altitudine), ulterior traversand si Patagonia pe motocicleta. Pasiunea pentru explorare a dus-o in cele mai indepartate colturi ale lumii: Marea Bariera de Corali, Cascada Victoria, Marele Canion. Atitudinea extrem de pozitiva despre viata si firea sa indrazneata au ajutat-o sa invinga pana si boala de care a aflat ca suferea la o varsta frageda: cancerul.

O alta "aventura" de care e mandra, desi din cu totul alt registru este pasiunea sa pentru muzica. Isi aminteste cu placere de recitalul pe care l-a sustinut alaturi de Anca Parghel. Daca va castiga, va folosi o parte din bani pentru a ajuta alti "aventurieri" si pentru a-si completa suma de care are nevoie sa plece in Namibia cu motocicleta. Elena locuieste in Bucuresti.

Click aici si voteaza-ti eroul preferat!