Anton Duma si Paul Dicu sunt doi sportivi pasionati de sporturi de anduranta - primul a participat la una dintre cele mai lungi expeditii pe bicicleta, de aproape 19,000 de kilometri, iar Paul a fost reprezentatul Romaniei la Marathon des Sables, cel mai greu maraton din lume si totodata una dintre cele mai rascolitoare experiente ale vietii sale. Inspirati de dorinta de a trai cat mai liber si de a-si testa propriile limite, cei doi viseaza acum sa isi impartaseasca trairile si experientele cat mai multor oameni.

Ieri, 6 iunie, scurtmetrajele inspirate de experintele celor doi si ale altor opt romani curajosi au rulat pentru prima data in fata a 200 de telespectatori stransi in curtea Muzeului Arta din Cluj, in cadrul TIFF. Reactiile publicului au fost pe masura curajului eroilor Discovery, starnind aplauze indelungi si aprecieri despre cat de mult te-ar putea inspira aceste filme sa-ti schimbi viata radical.

Daca te inspira vreuna dintre povestile celor zece eroi, acum ai sansa sa ii rasplatesti pe cei care i-au descoperit, oferindu-le votul taupana pe 11 iunie, pe pagina de Facebook a Discovery Romania.

In urma unei noi jurizari in cadrul festivalul de film TIFF si a voturilor primite pe Facebook, unul dintre sustinatori va fi desemnat marele castigator care va primi premiul in valoare de 3000 de euro.

Erou Discovery: Anton Duma

"Hoinar" pe bicicleta

Sustinator: Adina Mimiliga

Motto: "Tu trebuie sa reprezinti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume" - M. Gandhi

Inca de cand avea 4 ani, Anton Duma (44) visa sa cucereasca lumea pe bicicleta si sa povesteasca celorlalti experientele sale. La 42 de ani, el a participat la expeditia cicloturistica "Descopera-te in necunoscut, unul dintre cele mai lungi trasee pe care le-a strabatut - 18,430 de kilometri, prin 23 de tari din Europa. Expeditia a durat un an, din care Anton a pedalat 178 de zile. Chiar daca bugetul pe care l-a avut atunci cand a plecat a fost extrem de redus (200 de euro), Anton a reusit sa-si implineasca visul cu ajutorul comunitatilor de romani pe care le-a intalnit de-a lungul expeditiei.

Sursa inspiratiei sale este chiar dorinta de a trai cat mai liber, cat mai aproape de natura. Impresionat de curajul de a se aventura intr-o astfel de expeditie avand un buget atat de mic, sustinatorul lui Anton i-ar ceda acestuia banii acordati ca premiu. Daca ar fi numit castigator, Anton si-ar dori sa termine ocolul Europei pe bicicleta, dupa care ar merge peste tot in tara sa impartaseasca in special copiilor aventurile prin care a trecut.

Anton Duma locuieste in Bacau si este de meserie filator mecanic.

Erou Discovery: Paul Dicu

Maratonist extrem

Sustinator: Luiza Irina Terente

Motto: " Inca! Inca!!"

Paul Dicu are 42 de ani si este din Constanta. Scrie proza si poezie, canta la bass, este scanfandru la delfinariu, practica arte martiale si antreneaza pro-bono o unitate a trupelor speciale din Constanta. Expresie autentica a vointei, fara nici un suport moral sau material din partea autoritatilor, a ales sa alerge pentru Romania in cel mai greu ultramaraton mondial, o cursa in care se si moare. Participarea la Marathon des Sables a fost una dintre cele mai rascolitoare experiente ale vietii sale. O considera certificatul de nastere al oricarui om.

Click aici si voteaza-ti eroul preferat!