Miscati de tot ce se intampla in jurul lor, fie ca se refera la prezent, fie la ce s-a intamplat cu sute de ani in urma, Alin Uhlmann Useriu si Andrei Cemortan vor sa salveze ceea ce altii ignora sau, din contra, distrug fara a se uita inapoi - padurea si istoria. Sunt doua lucruri care nu au nimic in comun decat pasiunea a doi oameni carora le pasa.

Lui Alin ii pasa de padure, ca presedinte al Asociatiei Tasuleasa Social. El a inceput sa planteze puieti in satele din Bistrita-Nasaud in urma cu sapte ani, incercand din rasputeri sa opreasca defrisarile abuzive si necontrolate. Lui Andrei ii pasa de istorie, cotrobaind prin locuri stravechi dupa urme ale luptelor date. A adunat o colectie impresionanta de povesti de prin expeditiile sale din tara, pe care le-a facut impreuna cu prieteni curiosi sa gaseasca locuri de batalie si eroi disparuti.

Cei doi fac parte din cei 10 eroi Discovery pe care ii puteti vota pana pe 11 iunie pe pagina de Facebook Discovery Romania. In urma unei noi jurizari in cadrul festivalul de film TIFF si a voturilor primite pe Facebook, una dintre povesti va iesi castigatoare.

Erou Discovery: Alin Uhlmann-Useriu

Modelator de atitudini

Sustinator: Cosmin Bumbut

Motto: "Gresesti doar daca nu faci!"

Presedintele Asociatiei Tasuleasa Social, Alin Uhlmann-Useriu (41) a inceput sa planteze puieti in satele din Bistrita-Nasaud in urma cu sapte ani, dupa ce timp de trei ani a intervenit in cateva dintre cele mai mari inundatii din Romania. In prezent, desfasoara proiecte de educatie ecologica la Tasuleasa, Poiana Negri si in judetele Bistrita-Nasaud si Suceava. Prin toate actiunile sale, incearca sa transmita un mesaj clar referitor la cauzele inundatiilor catastrofale din tara noastra: defrisarile abuzive si necontrolate.

A inteles ca mesajul este cel mai bine transmis prin intermediul generatiei tinere, prin urmare, mii de tineri au fost implicati deja in actiunile de impadurire din locatitatile bistritene si nu numai. Toti adolescentii care trec pe la Tasuleasa Social suntmarcati profund de acest om care reuseste sa ii implice si sa ii responsabilizeze. Fiecare dintre puietii plantati de Alin este legat in mod direct de destinul unuia dintre tinerii voluntari ai asociatiei.

Alin este din Bistrita-Nasaud si este pasionat de parapanta si mersul pe munte.

Erou Discovery: Andrei Cemortan

Colectionarul de istorie

Sustinator: Dragos Giurgiu

Andrei Cemortan (40) este pasionat de istoria celor doua Razboaie Mondiale, trecand dincolo de studiul propus de manulele de istorie si coborand pana la detalii senzationale. Andrei Cemortan este "profesorul de istorie" fara catedra, neconventional, cel care impartaseste celor din jur pasiunea sa. Andrei a reusit sa "descompuna" fenomenul istoric intr-o multitudine de fatete, el descopera si cerceteaza amanuntit locuri despre care istoria scrisa vorbeste prea putin, urmareste destine de eroi necunoscuti, totul pentru a intelege si a impartasi celorlalti un altfel de adevar istoric - acela privit din unghiul participantului efectiv la drama unui razboi. In paralel cu "munca de autodidact", a adunat si o colectie impresionanta de efecte militare si povesti de prin expeditiile sale din tara, pe care le-a facut impreuna cu prieteni curiosi sa gaseasca locuri de batalie si eroi disparuti. Pana de curand, Andrei lucra intr-o banca. In prezent Andrei s-a "convertit" la jurnalism pentru a transmite mai departe povestile eroilor necunoscuti.

Andrei este din Bucuresti si este de meserie economist

Click aici si voteaza-ti eroul preferat!