Cesaria Evora nu va mai canta la Bucuresti, pe 5 octombrie, din cauza problemelor de sanatate cu care se confrunta, dar promite un concert de retragere pe scena Salii Palatului, informeaza organizatorii show-ului pe care urma sa il sustina artista, Project Events, citati de Mediafax.

Cantareata in varsta de 70 de ani, "care a ajuns in urma cu cateva zile la Paris, acuzand o stare de mare slabiciune", a anuntat, vineri, ca isi incheie cariera si nu va mai sustine concertele pe care le avea programate in saptamanile urmatoare, potrivit unui comunicat emis de reprezentantii casei de discuri a artistei din Africa de Sud, Lusafrica.

Potrivit reprezentantilor casei de discuri, "noile probleme de sanatate ale cantaretei au aparut in urma mai multor interventii chirurgicale pe care aceasta le-a suportat in ultimii ani, printre care si o operatie pe cord deschis, in mai 2010".

Cesaria Evora avea trei concerte programate in Romania in octombrie, la Timisoara (3 octombrie), Bucuresti (5 octombrie) si Cluj Napoca (7 octombrie). Organizatorii de la Timisoara si Cluj-Napoca au anuntat anularea concertelor in cursul zilei de vineri.

Pe de alta parte, reprezentantii Project Events, organizatorii show-ului de la Bucuresti, sustin, intr-un comunicat, ca Lusafrica nu a avut acceptul Cesariei Evora sau al managerului ei personal pentru a anunta retragerea cantaretei si anularea urmatoarelor sale concerte.

"Dupa aproape 48 de ore petrecute pe holurile clinicii din Paris, reprezentantul Project Events, Sorin Sararu, declara: 'Eu si Jose - managerul Cesariei, ne-am rugat si am asteptat cu nerabdare ultimul buletin de analize eliberat azi 24 septembrie ora 01.00, in speranta unor vesti bune referitoare la sanatatea artistei. Din pacate dupa indelungi discutii cu medicii si cu managerul Cesariei am hotarat in dimineata aceasta sa anulam momentan inclusiv acest concert de la Bucuresti. Cesaria si-a exprimant insa dorinta de a-si incheia cariera intr-un ultim spectacol ce va avea loc la Bucuresti.' ", se mai arata in comunicatul Project Events..

Cei care au cumparat bilete pentru concertul Cesariei Evora din 5 octombrie de la Sala Palatului pot recupera contravaloarea acestora doar de la punctele de vanzare din reteaua Biletoo incepand cu data de 28 septembrie. Va fi rambursata doar suma reprezentand pretul biletului/biletelor, fara alte comisioane sau servicii si doar pentru biletele intacte si valide.

De asemenea, posesorii de bilete la concertul anulat au posibilitatea de a le schimba cu tichete reduse cu pana la 70%, la show-urile anuntate de Project Events pentru 2011 si 2012 (Lord Of The Dance, Nana Mouskouri, Salvatore Adamo, Demis Roussos, "Spargatorul de Nuci" sau Lara Fabian).