Lucian Ban este pianist, compozitor, jazz-man, nascut in 1969 la Cluj-Napoca. Traieste din 1999 la New York. Ban este considerat de presa americana "unul dintre cei mai talentati pianisti ce au venit la New York in ultima decada" - spune criticul de jazz Bruce Lee Gallanter. Terrell Holmes de la All About Jazz spune despre Lucian Ban: "pianistul Lucian Ban canta cu o fluenta si sensibilitate care aminteste in acelasi timp de un Vladimir Horowitz si Mccoy Tyner"

Lucian BanFoto: HotNews / DP

Pianistul roman a creat de-a lungul timpului mai multe proiecte primite cu entuziasm de public si de critici deopotriva. A prezentat in Romania proiecte jazz solo (American Dream, pian solo la Teatrul Act), a cantat impreuna cu Romanian-American Jazz Suite sau cu Tuba Project jazz modern in care reformuleaza legaturile cu traditia.

Enescu Re-Imagined, un alt proiect gandit de pianistul roman si inspirat din muzica lui George Enescu, a fost prezentat in Bucuresti de Lucian Ban impreuna cu alti 7 muzicieni de jazz cu ocazia Festivalului Enescu in Septembrie 2009. "Un asemenea eveniment se intampla o data la 3 secole" noteaza Village Voice dupa prezentarea concertului la New York.

Cvartetul Elevation este creat la New York de Lucian Ban impreuna cu saxofonistul american Abraham Burton. Lor li se alatura la bass Brad Jones si la baterie Derrek Phillips. Time Out New York il compara pe Lucian Ban cu McCoy Tyner sau Wayne Shorter "Pianistul de origine romana Lucian Ban impreuna cu intensul saxofonist Abraham Burton ¬ exploreaza avantgarda post-bop fara sa piarda nimic din forta originala a swing-ului". Cvartetul Elevation este prezent pe scenele din America si Europa promovand jazz-ul in expresia lui contemporana de cea mai inalta tinuta artistica.

"Scriu muzica pentru muzicienii care sunt in acest grup" spune Lucian Ban in interviul acordat HotNews.ro in care povesteste despre el, despre jazz si despre muzica Cvatetului Elevation.

Lucian Ban impreuna cu cvartetul Elevation concerteaza in Bucuresti la Sala ARCub Duminica, 13 Noiembrie si la Targu Mures Luni, 14 Noiembrie 2011.

Concertul este produs de Arcub, Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti.

Media Sponsor: HotNews.ro

Travel Sponsor: Magic Holiday