Fanii Eurovision vor afla luni, in direct, melodiile inscrise pentru selectia nationala a concursului, care va avea loc pe 10 martie.

Pentru prima data, deschiderea plicurilor cu piesele inscrise la Selectia Nationala a concursului Eurovision 2012 se va face in transmisiune directa pe www.tvr.ro/eurovision, luni, de la ora 10,00.

'Este inca un pas pe care echipa de realizatori ai proiectului Eurovision il face pentru informarea in timp real a celor interesati de evolutia competitiei la nivel national (compozitori, interpreti), dar si pentru comunicarea interactiva cu publicul larg, comunitatea artistica si cu jurnalistii', arata TVR intr-un comunicat remis AGERPRES.

Inscrierile pentru finala nationala a Eurovision 2012 s-au incheiat pe 23 februarie, dupa 18 zile pe care compozitorii si interpretii din Romania le-au avut la dispozitie pentru trimiterea melodiilor.

Dupa deschiderea plicurilor, pe 28 februarie, la sediul TVR va avea loc auditia si preselectia melodiilor inscrise in prezenta juriului desemnat de televiziunea publica. Juriul va alege numarul si melodiile care vor intra in spectacolul live din 10 martie, cand va fi aleasa piesa care va reprezenta Romania la Eurovision 2012.

Romania va concura in prima semifinala Eurovision, care va avea loc pe 22 mai la Baku, in Azerbaidjan. Cea de a doua semifinala a concursului are loc pe 24 mai, iar marea finala pe 26 mai.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea, obtinut de Luminita Anghel & Sistem la Kiev in 2005 si de Paula Seling si Ovi - la Oslo, in 2010, si o data locul al patrulea obtinut de Mihai Traistariu la Atena, in 2006.

Anul trecut, Romania a fost reprezentata de formatia Hotel FM care s-a clasat pe locul al 17-lea in finala Eurovision de la Dusseldorf, care a fost castigata de reprezentantii Azerbaidjanului - Ell & Nikki.