​Jack White, fostul solist al trupei White Stripes, a explicat, intr-un material realizat de New York Times, secretul popularitatii lui Tom Jones in Romania, scrie mtv.co.uk. In urma cu zece ani, cantaretul a jucat rolul de trubadur pentru pelicula Cold Mountain, filmarile desfasurandu-se in Transilvania. In articol este folosita si sintagma "dubious Romanians".

Tom JonesFoto: tomjones.com

Intr-un material realizat de Josh Eells (New York Times), Jack White a povestit despre filmarile pentru pelicula Cold Mountain, desfasurate in Transilvania (filmul a aparut in 2003, iar Jack White a jucat rolul unui trubadur).

"In fiecare dimineata, in drumul spre platourile de filmare, soferul asculta muzica lui Tom Jones. Mai tarziu, s-a dus la un magazin de muzica si a vazut expuse acolo in jur de 60 de discuri Tom Jones", scrie Josh Eells in articolul sau.

"Nimeni nu putea explica situatia, asa ca White l-a intrebat pe Jones despre asta. A aflat astfel ca toti locuitorii din Transilvania credeau ca Tom Jones este tigan. Desi a explicat ca nu este, nu l-a crezut nimeni."

"Ei chiar credeau ca Tom este tigan si ca ascunde asta. El nu credea ca asta e raspunsul, dar mie mi se parea ca asta e. Chiar daca nu era, l-as fi facut sa fie", a declarat Jack White in materialul care foloseste si sintagma "dubious Romanians".

Jack White a produs un cantec pentru Tom Jones. Jack White este fostul solist si chitarist al trupei White Stripes (1997-2011), postura care i-a adus sase premii Grammy si un MTV Europe Music Awards. In varsta de 71 de ani, Tom Jones este cunoscut pentru melodii ca "Delilah" si "Sex Bomb".