​Cornel Hrisca-Munn s-a nascut in Romania, in 1991, cu un picior diform si fara antebrate, scrie huffingtonpost.co.uk. Astazi, el este student la Filosofie si Teologie (in cadrul Universitatii din Oxford) si poate sa cante la tobe ca un baterist adevarat.

Cornel, bateristul roman fara antebrateFoto: youtube.com
  • Asculta-l pe Cornel interpretand, la tobe, melodia The Adventures of Raindance Maggie a celor de la Red Hot Chili Peppers.

Abandonat de mama sa si fara sa primeasca un certificat de nastere, Cornel a fost dus la o institutie de la tara. La varsta de sapte luni, un medic l-a vazut si a apelat la o femeie din Marea Britanie (care se afla in Romania pentru un proiect de ajutorare a copiilor).

In 1994, Doreen si Ken Munn (din Whittington, Worcestershire) au primit de la parintii biologici permisiunea de a-l infia pe Cornel. Tanarul spune ca "isi iubeste ambele perechi de parinti foarte mult".

In 2004, la varsta de 13 ani, Cornel a castigat distinctia Child of Courage la premiile Pride of Britain. In cadrul unui eveniment caritabil, Cornel a parcurs inot un kilometru in 45 de minute, strangand astfel suma de 4.050 de lire pentru Limbless Association Ali Fund.

"Imi place simtul de comunitate de la Oxford si m-am alaturat mai multor grupuri, precum Uniunea Crestina si orchestra jazz, unde cant la tobe", declara Cornel pentru telegraph.co.uk, in 2010. "Nu permit ca dizabilitatea fizica sa imi stea in cale. Intotdeauna gasesc solutii pentru ceea ce nu pot face. Sunt un luptator." Vezi si articolul scris de The Telegraph despre Cornel Hrisca-Munn in 2010.

Ajutat de parintii adoptivi, Cornel a ajuns sa exceleze la invatatura. Tanarul a creat un canal pe Youtube unde a postat anul acesta zece coveruri.

Canalul de YouTube al lui Cornel are pana in prezent 618 subscribers si 171.155 de vizualizari.

Cateva dintre piesele cantate la toba de Cornel:

  • The Adventures of Raindance Maggie - Red Hot Chili Peppers (2011)
  • Tinie Tempah ft. Eric Turner - Written in the stars (2010)
  • Matt Redman - 10,000 reasons (2011)
  • Hot right now - DJ Fresh (2011)
  • Carly Rae Jepsen - Call me maybe (2012)

Asculta piesele interpretate la toba de Cornel pe canalul lui de YouTube. Vezi si contul de twitter al tanarului.