​Formatiile OldGreen, Luna Amara, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte si Heaven Shall Burn (Germania) vor canta in prima zi a festivalului Rock The City, informeaza organizatorii. Rock The City se desfasoara anul acesta in perioada 29 iunie-1 iulie, la Romexpo, parcarea C. In celelalte zile, mai urca pe scena trupe ca Guns N'Roses, Machine Head, Godsmack, The Cult, Ugly Kid Joe.

Heaven Shall BurnFoto: Gala Pr

Capul de afis al primei seri de festival este trupa germana Heaven Shall Burn. Originar din Turingia, cvintetul s-a format in 1996 si a cunoscut succesul in anul 1998, odata cu lansarea EP-ului In Battle There Is No Law. Au urmat apoi albumele Asunder (2000), Whatever It May Take (2002), Antigone (2004), Deaf to Our Prayers (2006), care au transformat formatia intr-un adevarat fenomen. Heaven Shall Burn a cucerit publicul din Germania si apoi din intreaga lume cu un stil muzical agresiv (trash metal, metalcore, deathcore si death metal) si versuri ce militeaza in special impotriva rasismului si a inechitatii sociale in general. Muzica trupei abordeaza inclusiv teme filosofice, in raport cu o serie de concepte si percepte laice.

In 2008, trupa a lansat albumul Iconoclast (Part 1: The Final Resistance), care i-a adus consacrarea definitiva la nivel mondial. A urmat un DVD, intitulat Bildersturm - Iconoclast II (The Visual Resistance), material ce dezvaluie incredibila energie a concertelor Heaven Shall Burn, continand inregistrari de la concerte din Germania si Austria. Cel mai recent material de studio al trupei este Invictus (Iconoclast III), lansat in mai 2010 simultan in Germania si Statele Unite ale Americii.

Celelalte Cuvinte, trupa-legenda a rock-ului romanesc se prezinta in fata publicului din intreaga tara la Rock The City, dupa ce a umplut Sala Palatului, la concertul aniversar de 30 de ani.

Istoria trupei porneste in 1976 la Oradea, unde liceenii Marcel Breazu, Leontin Iovan si Calin Pop, au avut ideea formarii unui grup intitulat Sonic. Ulterior, numele trupei a fost schimbat, iar actul de nastere oficial al trupei este inregistrat in 1981, cand componentii erau deja pe bancile facultatii si au sustinut un concert la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara.

Celelalte Cuvinte datoreaza o buna parte din succesul pe care l-au avut la inceput actorului si realizatorului de emisiuni radio si TV Florian Pittis. Acesta i-a remarcat in 1984 si a introdus inregistrari ale trupei pe un material discografic realizat de casa Electrecord.

Opt albume mai tarziu, Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din Romania, care si-a pastrat de-a lungul timpului atat componenta, cat si stilul. Anul trecut, formatia a sarbatorit trei decenii de activitate printr-un turneu național ce a culminat cu spectacolul desfasurat la Sala Palatului din București, la care au asistat peste 4.000 de fani.

Timpuri Noi este o alta formatie fara de care istoria rock-ului romanesc ar avea cu mult mai putine pagini.

Avand la baza texte nonconformiste si energia debordanta a chitaristului Dan Iliescu, devenit simbolul trupei, Timpuri Noi are fani din multe generații. Din 1983, cand a debutat si pana astazi, trupa a trecut prin diverse avataruri, functionand chiar in afara legii in perioada regimului comunist, care a declarat versurile Timpuri Noi ca fiind subversive. Schimbarea de regim din 1989 aduce formatia in prim-plan, iar dupa lansarea albumului Timpuri Noi in 1992 si a materialului Unplugged (1994), formatia cunoaste un maxim de popularitate. Publicatiile vremii si majoritatea posturilor de radio creditau Timpuri Noi ca fiind cea mai populara trupa din Romania la mijlocul anilor ʹ90.

Dupa mai multe episoade zbuciumate, presarate cu despartiri, regrupari, Timpuri Noi a strans randurile in jurul lui Dan Iliescu si a lansat chiar in luna mai a acestui an un nou album, intitulat Deschide-ti Mintea!, pe care il va promova si in cadrul festivalului.

Avand experienta scenelor mari, Luna Amara vine la Rock The City dupa ce a impartit scena cu trupe ca Faith No More, Clawfinger, Incubus, Paradise Lost, Exploited, Apocalyptica, HIM, Alice In Chains sau Rammstein, in cadrul unor festivaluri de calibru precum Sziget Festival (Budapesta), Peninsula (Targu-Mures) sau Sonisphere (Bucuresti). La doisprezece ani de cariera, Luna Amara este una dintre cele mai iubite trupe rock din Romania.

Cel mai recent material de studio al trupei este Pietre in Alb lansat anul trecut. Albumul a fost primit cu entuziasm de public si apreciat de critici.

Seara va fi deschisa de Oldgreen, o trupa tanara, infiintata in 2009. Formatia si-a demonstrat valoarea ajungand printre cele trei finaliste ale concursului organizat de Rock FM si D&D East Entertainment - Wanted: Demo and Live în 2011, la care au participat circa 100 de formatii. Miza concursului a fost una cu greutate: sansa unui debut-spectacol, in deschiderea uneia dintre cele mai bune trupe rock din lume, Bon Jovi.

Cei cinci muzicieni care compun trupa au la baza studii muzicale si vor sa demonstreze ca merita onoarea de a canta pe marea scena a Rock The City, alaturi de invitati de marca din tara si strainatate.

Biletele pentru Rock The City sunt puse in vanzare prin reteaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti si pe www.eventim.ro. Pana pe 31 mai, cei care achizitioneaza bilete vor beneficia de preturi promotionale - Discounted Early Bird.

http://www.eventim.ro/ro/bilete/tuborg-green-fest-powered-by-rock-the-city-bucuresti-romexpo-263663/event.html