Programat pe 22 iunie, concertul aniversar Iris 35 de ani nu va mai avea loc pe National Arena, anunta trupa pe o postare de pe pagina de facebook. Evenimentul a fost mutat in Piata Constitutiei. Un posibil motiv: pentru a proteja gazonul de pe Arena Nationala.

trupa IrisFoto: trupairis.ro

"Concertul IRIS 35 de ani programat pentru National Arena, se muta in Piata Constitutiei !

Biletele pentru concertul aniversar Iris din Piata Constitutiei din Bucuresti sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro la urmatoarele categorii de pret:

VIP: 150 lei

Categoria 1: 100 lei

Categoria 2: 75 lei

Categoria 3: 50 lei

Biletele deja achizitionate pentru eveniment raman valabile!"

Tot in postarea de pe facebook, trupa mentioneaza si motivul mutarii: "schimbarea locului de desfasurare a survenit din motive tehnice ce nu tin de artisti sau de organizatorii evenimentului".

Surse oficiale, citate de gsp.ro, au mentionat ca decizia le apartine celor de la ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti), administratorul actual al stadionului. ALPAB care nu le-a mai permis celor de la Iris sa concerteze pe National Arena din cauza gazonului.

"Ne-au zis clar ca nu vor sa aiba de suferit gazonul dupa concert si ca in aceste conditii concertul nu mai poate avea loc. Chiar daca gazonul era protejat, ca la toate evenimentele de pe stadioane, cei de la ALPAB n-au dorit ca acest concert sa mai aiba loc pe Arena Nationala", au precizat producatorii show-ului.

In aceasta vara, Arena Nationala ar mai urma sa gazduiasca doua concerte: Lady Gaga (16 august) si Red Hot Chili Peppers (31 august).

Pe 22 iunie, Iris va sustine un concert aniversar de 35 de ani. Cu ocazia evenimentului, vor urca pe scena doi invitati speciali, soprana Felicia Filip si un invitat surpriza. Biletele vor costa intre 50 si 150 de lei.

In ultimele luni, fanii au putut vota pe site-ul trupairis.ro sapte piese din intreaga discografie Iris, care vor intra pe noul material al formatiei.

  • Floare de IRIS
  • Strada ta
  • Trenul fara nas
  • Somn bizar
  • Baby
  • Pe ape
  • Noaptea

Aniversarea trupei Iris va fi marcata si prin lansarea unui nou album, ale carui texte au fost compuse de Narcisa Suciu. Discul va contine si melodia "O lume doar a lor" feat. Puya (versurile au fost compuse de Dragos Gardescu (Puya), iar compozitia este o colaborare a solistului de rap cu Mihai Alexandru).

Pentru realizarea precedentului album aniversar ("Iris 30 ani - Cei ce vor fi"), Cristi Minculescu si colegii sai colaborasera cu Felicia Filip, Florin Chilian, Nicu Covaci, Adi Despot si Cezar Popescu (Vita de Vie), Tudor Chirila, Artanu (pe atunci la Timpuri Noi), Paula Seling, Voodoo si Trooper.