Formatia Luna Amara a prezentat, in cadrul unui eveniment intitulat Storytellers, povestile din spatele mai multor cantece incluse pe al treilea album al trupei, intitulat Don't Let Your Dreams Fall Asleep. HotNews.ro va prezinta melodii din vremurile in care "lumea dadea in cap celor care ascultau Depeche Mode, celor care ascultau Metallica, la inceputul anilor '90", piese "despre cum petrecem mult prea mult timp pe internet si in fata televizorului" si "despre cum distrugem planeta, pe noi insine, toate astea in timp ce butonam linistiti".

Luna Amara - StorytellersFoto: Captura video

Piese interpretate in cadrul evenimentului Storytellers, desfasurat luna aceasta in Ageless Club din Capitala, dupa modelul celebrelor emisiuni de la VH1.

Dead Ends

"Este vorba despre felul in care, de cand ne nastem si uneori pana murim, ni se spune ca daca urmam aceste drumuri vom fi fericiti si multumiti, doar pentru a descoperi candva, pe drum, ca de fapt toate aceste binefaceri la care ne indeamna societatea devin o sursa de frustrari si de angoase personale. Din punctul meu de vedere, ceea ce ne poate salva este iubirea". (Nick Fagadar)

Hunt The Wire

"O piesa despre cum petrecem mult prea mult timp pe internet si in fata televizorului. Si de cele mai multe ori devenim un fel de sclavi ai acestora si uitam de lucrurile simple ce ne inconjoara si de relatiile umane si le preferam pe cele virtuale". (Mihnea Blidariu)

Chihlimbar

"O piesa cu o nastere destul de grea. Mi-a luat destul de mult timp sa scriu piesa asta. Versurile erau de fapt menite sa elibereze cumva munca relativa si sa ramana exact un moment din prima. Ca atare, a iesit o combinatie de pseudo-piesa de dragoste cu oarecare posibil mesaj social. Asta incercand sa acopar cumva si mesajul clipului, adica sa ma disculp de la a pleca in asa fel incat sa scriu o piesa de dragoste si dup-aceea sa fac un clip social.

De cate ori cant "Chihlimbar", ma gandesc la greseala pe care o facem foarte des: de a ne pasa prea mult de ceea cred oamenii sau de ceea noi am vrea sa creada despre noi oamenii; si in felul asta lasand undeva in background chestiile care sunt importante, ceea ce simtim, ceea ce am fi vrut sa spunem cu adevarat". (Nick Fagadar)

Unghii de drac

"Versurile respective au pornit de a o amintire de-a lui Nick. Ca multi alti copii, el zice, mai mult ca sigur manca pamant si scormonea cu unghiile prin pamant si facea o gramada de prostioare pentru care il certau parintii: de acolo a pornit aceasta sintagma: "unghii de drac"." (Mihnea Blidariu)

"Cum zice si piesa: "Mirarea trista de-a-ntreba". E pacat si e trist (multe chestii sunt triste in piesele noastre): cu timpul, cu anii, cu maturizarea, cu felul in care ne infigem sau suntem supti in lume, uitam sau pierdem o mare parte din mirare si din curiozitate. Si nu ma refer la cat de mult sau des ne uitam la Discovery Channel, ma refer la alte lucruri: sa "pill off the surface", sa dai jos tencuiala, sa vezi ce e inauntrul unor lucruri prin simplul act sau gest de a sta in liniste si a te gandi la un simplu lucru, orice vreti voi - o bucata de pamant, sau ploaia, sau un fruct." (Nick Fagadar)

Kill The Dancer

"La vremea respectiva, ideea de a dansa mi se parea pur si simplu odioasa. Asta prin clasa a 11-a, a 12-a. Era perioada aia in care lumea dadea in cap celor care ascultau Depeche Mode, celor care ascultau Metallica, la inceputul anilor '90. Dar nasol, cu lanturi... Probabil de aici mi se trage explicatia de la "Kill The Dancer": era o lume pe care nu voiam sa o gust deloc. O piesa din adolescenta mea". (Nick Fagadar)

Floodmoses

"E o piesa despre Mihnea, intr-o postura mai putin fericita, cel putin in perioada respectiva. Intre timp a fost repus in functie, de multa vreme, de cel putin 5 ani. Am fost noi in pragul unui mic divort, daca exista asa ceva, intr-o trupa. E o piesa care cumva vrea sa traga un semnal de alarma pentru el, care pe atunci nu raspundea la telefon." (Nick Fagadar)

"Pe atunci aveam o prietena din Bucuresti si am ales sa ma mut in Bucuresti, ca sa fiu cu ea. Si nu ma mai duceam la Cluj, la repetitii. Si s-a suparat foarte tare pe mine, pe buna dreptate de altfel. Mi-aduc aminte dupa ce ne-am impacat am avut un concert intr-un local care se numea Yellow, in sectorul 3. Atunci am zis "let's move on". E o piesa care noua ne place foarte mult." (Mihnea Blidariu)

No Return

"O piesa despre cum distrugem planeta, pe noi insine, toate astea in timp ce butonam linistiti." (Mihnea Blidariu)