"If this band moved next door to you, your lawn would die", spunea candva Lemmy, solistul trupei Motorhead, fara a exagera deloc. Duminica, in ultima seara a OST Fest, Motorhead a demonstrat ca poate rivaliza cu Manowar pentru titlul de cea mai zgomotoasa formatie din lume. Un concert incheiat sub impresia mesajului lasat de un banner al fanilor romani: "Phil, you are my hero!"

Foto:

A treia zi de OST Fest a adus cele mai bune recitaluri ale festivalului, la Romexpo ajungand sa cante formatii ca Lake Of Tears si W.A.S.P. (care a pornit in turneul "30 Years Of Thunder", pentru a sarbatori cele trei decenii de cariera).

Imbracat in mereu alba lui camasa, cu manseta la fel de alba la mana dreapta, Dave Mustaine a oferit, alaturi de colegii de la Megadeth, melodii ca Hangar 18, Trust, In My Darkest Hour, A Tout Le Monde, Angry Again, Symphony of Destruction, Peace Sells. Nu au lipsit solourile de chitară si un bis, alaturi de un "God bless you, Romania!".

Ultimul mare nume al festivalului, Motorhead, a pus la indoiala ierarhiile si a facut ca sunetul sa se auda, parca, mai tare decat in seara precedenta, cu ocazia recitalului Manowar. Timp de doar 70 de minute, cu o prestatie "britanica" ("scurta si la obiect"), dar plina de energie, Lemmy si colegii sai au cantat melodii cunoscute, ca Damage Case, Bomber, Going To Brasil, Just 'Cos You Got The Power ("A song about politicians. You don't like politicians, do you, guys? They're all wankers!"), dar si un bis format din Ace Of Spades si Overkill. (Vezi setlistul complet al concertului Motorhead la OST Fest).

Finalul a facut ca membrii trupei sa ia din public un banner cu mesajul "Phil, you are my hero!", chiar daca poate nu din dorinta de a fi eroi s-au apucat cei de la Motorhead de muzica (intr-un interviu, Lemmy marturisea: "Cand l-am vazut pe Billy Fury (n.r.: un star britanic de rock) mi-am dat seama ca poti face orice fata sa se dezbrace daca esti cantaret de rock'n'roll; mi s-a parut destul de acceptabil pentru mine!").