Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, paraseste grupul incepand cu data de 3 septembrie, informeaza un comunicat oficial al formatiei postat pe Facebook si citat de Agerpres.

Cristi MinculescuFoto: AGERPRES

Toni Seicarescu (Directia 5) este anuntat ca noul solist al trupei, se mai arata in acelasi comunicat.

Liderul trupei Iris, Nelu Dumitrescu, a confirmat marti ca solistul Cristi Minculescu isi va incheia activitatea in formatie incepand cu data de 3 septembrie.

El a afirmat ca motivele pentru care Cristi a ales sa paraseasca trupa sunt de natura materiala, activitatea trupei in Romania nefiind remunerata la un nivel care sa-l motiveze sa mearga mai departe.

"Cristi nu a vrut sa spuna prea multe. A spus doar ca nu mai castiga bani si nu mai poate sa o duca. Este nemultumit ca nu se castiga bani in tara asta, atat pot sa spun, nu stiu mai mult. (...) A spus doar ca se castiga prea putin si este obosit", a declarat Nelu Dumitrescu, pentru Agerpres, precizand ca Minculescu nu a spus nimic despre planurile sale muzicale viitoare.

Nelu Dumitrescu a afirmat ca Iris isi va continua activitatea, noul solist urmand sa fie Toni Seicarescu (Directia 5).

"Formatia merge mai departe. (...) Au trecut 'n' instrumentisti pe aici. Fiecare formatie are steaua ei. Asta a fost perioada, grupul continua mai departe intr-o noua formula. (...) Toni Seicarescu va fi solistul trupei. Noi deja i-am dat materialul sa-l invete, sa-l pregateasca si din data de 4 vom repeta cu el", a spus Nelu Dumitrescu, adaugand ca Toni a fost intotdeauna un mare fan al trupei Iris.

Intrebat cand va fi primul concert Iris in noua formula, Nelu Dumitrescu a raspuns ca sunt foarte multe sanse ca prima aparitie sa fie spre sfarsitul lunii septembrie.

"Precis nu pot sa spun, nu vreau sa gresesc, dar cred ca va fi pe la sfarsitul lunii septembrie daca totul decurge cum trebuie cu repetitiile. Daca va necesita sa ne pregatim mai mult, concertul va fi un pic mai tarziu. Dar dorim sa nu facem o gaura prea mare in activitatea formatiei", a aratat Nelu Dumitrescu.

Intr-o declaratie citata marti de un post televiziune, Toni Seicarescu a afirmat ca si-a dorit sa fie solist la Iris inca din adolescenta iar faptul ca a ajuns acum solistul trupei reprezinta "o mare provocare".

"Pornesc la drum cu multa speranta. Am ascultat Iris de mic copil si dupa atatia ani ajung sa fiu solist la trupa adolescentei mele. Pentru mine este o mare provocare ca am ajuns intr-o formatie de legenda. Sper din tot sufletul ca aceia care au fost pana acum alaturi de Iris sa fie si de acum inainte. Despre Cristi Minculescu nu am cum sa vorbesc decat la superlativ, dar am toata increderea ca Iris va continua povestea", a declarat Toni Seicarescu.

Cu un timbru inconfundabil, Toni Seicarescu a dovedit mereu ca ramane una dintre vocile de aur ale rockului romanesc si a interpretat intr-o maniera personala piesele Directiei 5 in concertele trupei, alaturi de celalalt solist, Cristi Enache.

''Sunt foarte multe momente care ma leaga de acest nume. Nu pot sa uit debutul meu din 1980. Eram nou in trupa si nu ma cunostea lumea. Ca sa intru la primul concert a trebuit sa dau o sticla cu bautura portarului ca sa ma lase sa intru in sala. El nu credea ca eu as fi solistul de la Iris. Important a fost ca totul s-a rezolvat si eu am reusit sa urc pe scena. Toate schimbarile de componenta au fost ca o proba de foc pentru noi. Intr-un interval relativ scurt, foarte multi artisti au trecut pe la Iris. Lansarea primului album IRIS I a fost un moment de referinta pentru noi toti. Toata lumea il astepta, deoarece aveam deja cativa ani buni in spate de cantat, dar niciun album. Sunt piese de pe acel album pe care si astazi le cantam in concerte, iar fanii mereu le cer'', sunt gandurile lui Cristi Minculescu postate la un moment dat pe site-ul oficial al trupei Iris.

Iris a sarbatorit 35 de ani de cariera la sfarsitul lunii iunie, printr-un concert care a avut loc in Piata Constitutiei din Capitala. Noul album - "Iris - O lume doar a lor - 35 de ani" - a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.

Una dintre cele mai longevive si iubite formatii romanesti, trupa Iris a facut istorie in rockul autohton timp de trei decenii si jumatate.

Decorati cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler in octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, in fata a peste noua milioane de oameni, in peste 5.000 de concerte