Cantaretul Cristi Minculescu a declarat la un post de radio ca s-a mutat definitiv in Germania, precizand ca va reveni in Romania, impreuna cu noua sa trupa - Lotus, in masura in care va fi solicitat, transmite Mediafax.

Cristi MinculescuFoto: AGERPRES

Fostul solist al trupei Iris a fost, luni, invitatul lui Cristian Hrubaru in studioul Rock FM. Artistul le-a povestit in direct ascultatorilor despre planurile pe care le are cu nou-infiintata trupa Lotus si a declarat ca s-a stabilit definitiv in Germania.

"Lotus e o floare de apa. Trei culori: alb, galben, rosu, cu irizari uneori. Sper sa tina cat mai mult", a spus Cristi Minculescu.

Colegii din noua trupa "sunt foarte buni instrumentisti, sunt toti profesori de muzica". "Eu sunt singurul roman. Ar fi trebui sa ne numim Europa, dar ne-au luat-o suedezii aceia inainte. Asta pentru ca fata este portugheza naturalizata, basistul e ucrainean naturalizat si bateristul e italian naturalizat. Singurul german-german este chitaristul", a spus Minculescu.

El a dezvaluit si ce planuri are formatia anul viitor: "Teoretic, se anunta vremuri frumoase. Speram sa se si materializeze. Piese noi sunt vreo sapte, in engleza, bineinteles".

"Vreau sa lamuresc o confuzie care se face. Eu sunt definitiv acolo, nu temporar, in Germania. Am plecat deja si, in masura in care voi fi solicitat aici - si separat, si cu Lotus -, voi veni cu mare placere. Dar baza e acolo, in Germania", a declarat Minculescu.

Artistul a vorbit despre turneul unplugged pe care il va face in Romania si despre piesele pe care le va canta. "Piesele au fost alese in functie de simpatiile mele din rock-ul mondial. M-am bucurat mult pentru ca am cam fost gand la gand cu bucurie cu Judy, chitaristul", a afirmat acesta.

"Trebuie definitivate piesele noi pe care le aveau deja. Am participat si eu la trei, care au aparut ulterior. E una foarte frumoasa, a basistului, se cheama 'Kingdom of Dreams'. E cu violoncel, cu harpa", a mai spus el.

Cristi Minculescu a mai spus ca noul album al trupei Lotus va fi facut fara graba. "Eu nu mai sunt acum sub presiunea niciunui obiectiv. Stii cum se spune: lucrurile mici fac lucrurile mari sau Dumnezeu sta si in detalii. Trebuie sa fii foarte atent la o chestie care ramane posteritatii. Numai ca aici am noroc cu rigurozitatea si cu profesionalismul lor desavarsit", a spus Minculescu, vorbind despre colegii din noua trupa.

Intrebat daca va mai canta piese din repertoriul Iris, Minculescu a spus: "Poate, in virtutea a ceea ce a fost. De ce nu? Dar nu vreau sa ma leg foarte mult de ce a fost. Sigur, a fost o etapa foarte importanta din viata mea si as vrea sa lamuresc ca meciul nu a fost cu baietii, ci pe mine m-a invins realitatea romaneasca si asa-zisul showbiz, care, de fapt, nu exista".

El a mai spus ca impreuna cu noua sa trupa are deja propuneri interesante. "Avem o propunere pentru a deschide concertele Uriah Heep din Germania, din aprilie pana in august. Sunt niste vorbe, sunt propuneri. Discutam cu managementul lor", a mai spus Cristi Minculescu.