Soprana Angela Gheorghiu anunta, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, un "divort iminent" de tenorul Roberto Alagna.

Angela Gheorghiu in Traviata, la ScalaFoto: Angela Gheorghiu - site personal

Intrebata cum va incepe noul an, diva a raspuns: "Cu optimism, ca intotdeauna, dar si cu o noua identitate! Am hotarat de comun acord si in deplina prietenie cu Roberto Alagna divortul iminent, ce se va pronunta cat de curand. Fiecare are si va avea drumul sau. Nu excludem sa avem spectacole impreuna, in mod natural, cum o facem cu toti colegii nostri ca si pana acum".

Angela Gheorghiu afirma, in acest interviu, ca a sarbatorit sfarsitul anului in Romania: "Am fost la munte, apoi in Moldova la mama si rudele mele, iar anul nou l-am petrecut alaturi de prieteni la Bucuresti. A fost o noua experienta pentru mine, foarte frumoasa. In ultimii 22 de ani nu am reusit sa ma eliberez pentru amandoua sarbatorile", a explicat ea.

"Cuplu mitic al operei", dupa cum scrie agentia AFP, Angela Gheorghiu, 47 de ani, si Roberto Alagna, 49 de ani, erau casatoriti din 1996.

Casatoria lor a fost celebrata cu mare pompa pe scena Metropolitan Opera de fostul primar al New York-ului Rudolph Giuliani.

Cei doi artisti traiesc separati de mai multi ani, fiecare dintre ei evocand si apoi respingand ideea unui divort.

Angela Gheorghiu este un superstar al operei internationale. S-a nascut la Adjud si inca din coplarie a fost clar ca destinul sau este muzica. A absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu.

Angela Gheorghiu si-a facut debutul international in 1992, la Royal Opera House Covent Garden, in "Boema", la Metropolitan Opera din New York si la Opera de Stat din Viena.

La Royal Opera House Covent Garden a cantat pentru prima data in mult aclamata "La Traviata", in 1994, cand BBC a difuzat aceasta opera. "S-a nascut o stea", remarca presa, in acea perioada.

De atunci, Angela Gheorghiu a cantat in toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Venetia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zurich, Vienna, Salzburg si multe altele.

Angela Gheorghiu a semnat primul sau contract de inregistrari in 1995, cu Decca, cu care a lucrat la realizarea mai multor DVD-uri, printre care "La Traviata" si "Adriana Lecouvreur" cu orchestra Royal Opera House Covent Garden, "L¬elisir d¬amore" cu Orchestre de l'Opera de Lyon, "La Boheme" cu Orchestra del Teatro alla Scala di Milano si CD-uri precum "Arias" cu Orchestra del Teatro Regio di Torino, "Verdi Heroines" cu Orchestra Sinfonica di Milano "Giuseppe Verdi", "My World and Mysterium" cu London Philharmonic Orchestra. Angela Gheorghiu a jucat rolul titular din filmul "Tosca" de Benoit Jacquot, dar si rolul Julietei in "Romeo et Juliette" pentru Online Classics.

Pentru cariera ei stralucita, Angela Gheorghiu a primit mai multe distinctii printre care "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", titlurile de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor, dar si de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor acordate de catre Ministerul Francez al Culturii, respectiv de catre autoritatile tarii sale natale.

In decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte din Iasi. In acelasi an, Angela Gheorghiu a fost decorata cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Comandor - cea mai inalta decoratie acordata de catre presedintele Romaniei.

In octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I al Romaniei, pentru promovarea valorilor culturii romanesti in strainatate.