Paula Seling, acompaniată de Big Band-ul Radio şi de Orchestra de Cameră Radio va concerta de Ziua indragostitilor, la Sala Radio, joi, 14 februarie de la ora 19.00. Sub bagheta lui Ionel Tudor, orchestrele reunite vor interpreta melodii fredonate de toţi fanii Paulei Seling, cântece care marchează momente importante din cariera artistei, informeaza Orchestrele şi Corurile Radio.

Paula Seling Foto: Afis concert

Sub bagheta lui Ionel Tudor, orchestrele reunite vor interpreta melodii fredonate de toţi fanii Paulei Seling, cântece care marchează momente importante din cariera artistei: prima compoziţie a interpretei (“Promit”), primul succes major din carieră (Trofeul Mamaia cu “Trurli”), alte momente de referinţă (Cerbul de Aur, cu “Noapte calda”, Eurovision, cu “Playing With Fire”) nelipsind, evident, cele mai apreciate şlagăre (“Ploaie în luna lui Marte” şi “Timpul”).

Melomanii se vor bucura însă şi de compoziţii proprii recente ale Paulei Seling, precum “Tu nu vezi” sau “Lumi paralele”, partituri şi versuri deosebite prin sensibilitate faţă de multe compoziţii de gen din România sau din străinătate. Programul va cuprinde şi o serie de piese celebre, reinterpretate ca un omagiu adus marilor artisti care au influenţat evoluţia interpretei: Frank Sinatra, Whitney Houston, Jackson 5 şi alţii.

După o intensă pregătire muzicală începută în copilărie, în 1997 Paula Seling a susţinut un recital în deschiderea concertului Joan Baez la Bucureşti, a obţinut Trofeul Mamaia şi a lansat primul său album, "Only Love", înregistrat la Sound House Records - Germania. Au urmat apoi numeroase realizări precum: lansarea albumului "De dragoste" – 1999, ce conţinea zece piese compuse de Nicu Alifantis, premiul „Hitul Anului” la Festivalul de la Mamaia pentru „Ploaie în luna lui Marte” ş.a. În ianuarie 2001 a apărut "Mă voi întoarce", un album special, pe care este inclusă şi piesa "Lângă mine", duet cu Direcţia 5.

În 2001, artista a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună voce feminină la Premiile Industriei Muzicale Româneşti, în aceeaşi perioadă realizând videoclipul piesei "Serile verii", filmat în totalitate sub apa. Clipul i-a dus premiul pentru cel mai bun artist într-un videoclip, iar regizoarei distincţia pentru cel mai bun videoclip la MTV Music Awards România 2002. Au urmat înregistrări şi contracte în mai multe ţări europene şi un frumos videoclip filmat la Veneţia – pentru piesa „Timpul” .

Alături de soţul său, Paula Seling şi-a deschis casa de producţie UNICORN RECORDS. Anul 2007 a însemnat alte evenimente importante: recital în deschiderea concertului lui Michael Bolton - Braşov, recital în deschiderea concertului lui Beyonce – Cluj şi o apariţie alături de Anitha Doth, fosta membra a trupei "2 Unlimited", pe scena festivalului Callatis, anul următor aducând în cariera Paulei Seling mai multe concerte alături de Al Bano. În 2010 Paula Seling a reprezentat România la Eurovision, în acelaşi an albumul "Culeg vise" primind premiul Radio România pentru cel mai bun album.

Acum cinci decenii, în 1949, în cadrul emisiunilor radiofonice, divertismentul a primit o reprezentare profesională de ţinută prin constituirea unui ansamblu muzical de gen, actualmente BIG BANDUL Societăţii Române de Radiodifuziune. Maeştri importanţi, dirijori şi compozitori, precum Sile Dinicu, apoi Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor au asigurat conducerea ansamblului.

Ionel Tudor a început colaborarea sa cu Orchestra de Estrada Radio încă de la vârsta de 14 ani, ca pianist, sub bagheta lui Sile Dinicu. A trecut apoi, de-a lungul anilor, sub coordonarea celor 3 dirijori care au condus orchestra înaintea sa: Sile Dinicu, Cornel Popescu şi Ion Cristinoiu. În anul 1981 a debutat în calitate de compozitor, tot în acelaşi an devenind un orchestrator cunoscut şi apreciat, solicitat de marea majoritate a compozitorilor şi soliştilor români.

Din 1982, pe lângă activitatea de profesor, compozitor, orchestrator şi colaborator al Orchestrei Radio, a condus un grup instrumental propriu, cu care a asigurat acompaniamentul orchestral la toate marile festivaluri şi concursurile naţionale de creaţie şi interpretare de muzică uşoară, cum ar fi Festivalul Mamaia, Festivalul Melodii şi Festivalul Bucureşti. În anul 2002, la Concursul de creaţie Eurovision, a obţinut locul 8-9 ca reprezentant al României.

De când dirijează Big Band-ul Radio a participat la numeroase emisiuni de radio şi de televiziune. În această perioadă a încercat şi a reuşit să diversifice activitatea Big Band-ului, orientându-se nu doar spre muzica uşoară, ci şi spre jazz, blues şi chiar rock (concertul cu Direcţia V).