Formatia Zmei Trei, compusa din muzicieni romani si germani, va sustine un turneu in Bucuresti intre 17 si 20 aprilie 2013. Concertele vor avea loc miercuri, 17 aprilie, ora 20.15 la Teatrul de Arta (Strada Sf.Stefan, Nr.21), joi, 18 aprilie, ora 20.00 la Aviatorilor 9 si vineri, 19 aprilie, ora 22.00 la Godot Cafe Teatru.

Poster Zmei TreiFoto:

Zmei Trei(Ioan Constantin - muzicuta solo, Paula Turcas - voce, Adam Datcu - muzicuta armonie, Oli Bott - vibrafon, percutie, Mihai Victor Iliescu - chitara, voce, aranjament) a debutat in anul 2011 la Atelierul de Productie din Bucuresti in deschidere la Shukar Collective si de atunci a sustinut concerte pe scene renumite din Berlin, Bruxelles si Bucuresti. In Bucuresti vor sustine in premiera in noua componenta un concert pe 17 aprilie de la ora 20.15 la Teatrul de Arta , pe 18 aprilie, ora 20.00 la Aviatorilor si pe 19 aprilie, de la ora 22.00 la Godot Cafe Teatru.

Muzica Zmei Trei se poate defini ca o muzica aspra cantata cu suflet. Rough soul. Muzica directa, dreapta, taioasa ca o lama, fara ascunzisuri, fara pretentii, fara false identitati. Fara postmodernisme triviale, fara bullshit. Drept la inima, ca un glont de argint.

Sound-ul Zmei Trei este rezultatul unui experiment reusit din contraste. Fiecare dintre cei cinci muzicieni canta liber in propriul stil, diferit de al celorlalti, insa cu o mare sensibilitate in ceea ce priveste sunetul de ansamblu. Vocea puternica imbina stilul cel mai pur romanesc cu o frazare perfecta, specifica muzicii culte. Chitara sustine structura, mereu la limita dintre zonele clasic, folk si jazz. Muzicutele canta o experienta de zeci de ani in stilul traditional, iar vibrafonul improvizeaza jazz si progresiv.

Fragment din ultimul concert Zmei Trei la Berlin:

Mihai Victor Iliescu a infiintat Zmei Trei in 2011. Chitarist inca de cand era copil, a urmat apoi Dreptul la Bucuresti si la Londra. S-a facut avocat, dar l-a cam strans cravata la gat. Apoi a facut reclame - pana s-a saturat si de asta. Atunci si-a luat lumea in cap si a plecat la Berlin, unde a studiat din nou chitara cu Prof. Rainer Feldmann si jazz cu Alexej Wagner. Acum e muzician si profesor de chitara la Berlin, dar drumul merge mai departe cine stie unde?

Ioan Constantin (sa-i zicem Nelu) era liftier la Laptarie acum vreo 13 ani, cand Mihai se grabea sa urce dupa niste beri. Mihai nu stia atunci ca Nelu este un geniu muzical absolut, cel mai bun intepret la muzicuta din Estul Europei, poate printre cei mai buni din lume. Intre timp a descoperit si asa au descoperit si altii. Nelu canta la muzicuta de peste 50 de ani si nu este ceva-sa-nu-poata. De la muzica clasica la populara, de la virtuozitate extrema le sensibilitate extrema. Auziti-l numai ce face pe album.

Paula Turcas(soprana) a studiat la Academia de Muzica "Gh.Dima" din Cluj si la

Hochschule Musik und Theater Zurich. A absolvit apoi cursul postuniversitar de muzica contemporana la Conservatorio della Svizzera Italiana din Lugano, cu Luisa Castellani. A fost membru al Schweizer Opernstudio Biel si al Opernhaus Biel-Solothurn. In cadrul Academiei Internationale Handel din Karlsruhe si-a consolidat stilul interpretativ in muzica veche. In ultimii ani a cantat alaturi de importante ansambluri de muzica baroca la Handel Festspielle Halle, Bayreuth Barock, Filarmonica din Varsovia, Opernhaus Passau etc. In 2006 a castigat Premiul Fundatiei Elsy Meyer din Zurich.

Adam Datcu nu are in mana nici un fulger, nici o flinta, nici o sabie. Obiectul periculos de metal este o muzicuta uriasa, pe care doar el poate sa o ridice si sa o mai si cante. Ea face acorduri, armonii, ritmuri, sunete ciudate, ea face oamenii sa danseze. Adam reprezinta in grupul Zmei Trei forta bruta, energia pamanteana in starea ei naturala, nefiltrata. Sound-ul lui inconfundabil creeaza un contrast puternic cu stilul rafinat al vocii si vibrafonului.

Oli Bott este, cu cuvintele presei germane, "the rising star on the Berlin jazz sky". A studiat vibrafon si compozitie la Berklee College of Music din Boston, unde i-a avut profesori pe Gary Burton si Bob Brookmeyer si unde a absolvit cu distinctia summa cum laude. La Berlin compune pentru propria sa orchestra de jazz, pentru radio si TV, Distins cu Premiul NDR pentru dirijori de jazz, Premiul I la Concursul de Improvizatie de la Leipzig, Europe Jazz Contest si Wayne Shorter Award, USA.