Noul videoclip al cantaretului sud-coreean Psy a batut toate recordurile de vizionare pe YouTube la mai putin de doua zile dupa lansare, dar este inca prea devreme pentru a sti daca va depasi recordul "Gangnam Style", care a depasit 1,5 miliarde de vizionari, scrie AFP.

Noua sa melodie, "Gentleman", era vizionata de 52,98 milioane de ori luni, in jurul orei 07,00 GMT. In primele 24 de ore, totaliza 20 de milioane de vizionari, doborand recentul record stabilit de canadianul Justin Bieber, care stransese cu "Boyfriend" 8 milioane de vizualizari in 24 de ore, in mai 2012.

"51 de milioane de vizualizari in 40 de ore!! Dumnezeule!!", a scris cantaretul de 35 de ani, pe contul sau de Twitter.

Psy prezentase sambata, intr-un concert la Seul, noua sa coregrafie care succede celebrul dans de cal din Gangnam Style, imitat sau comentat de marele public dar si de celebritati si oameni politici precum Ban Ki-moon, secretar general al ONU, primarul Londrei, Boris Johnson, sau presedintele american Barack Obama.

In noua sa melodie, Psy, cu ochelari rotunzi cu rame albe, este "gentleman" care incearca sa seduca femei in cluburi de sport, in magazine de lux si in restaurante cu glume de un gust indoielnic.

"Gentleman" facea parte luni din primele zece cela mai vandute melodii pe iTunes in mai multe tari ale lumii.