In dimineata zilei de 8 mai, delegatia Romaniei la Eurovision a ajuns la Malmo. Plecarea a fost in zori, iar Cezar si echipa care il insoteste in Suedia au facut o escala la Praga, apoi la Copenhaga, de unde autobuzul ii astepta deja sa ii duca in Malmo, la hotelul unde sunt cazati, aproape de Turning Torso Tower (¬Turnul rasucit¬), un zgarie-nori impresionant, unul dintre simbolurile orasului.

Cezar in Malmo Foto: TVR

Cu toata oboseala dupa o noapte alba, romanii au facut un drum pana la Malmo Arena, locul unde, peste o saptamana, Cezar, Alexandra Toma (backing vocal) si cei patru dansatori vor urca pe scena, in cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2013. Pregatirile pentru amenajarea Centrului de presa sunt inca in toi, dar repetitiile au inceput de cateva zile, astfel ca am putut trage cu ochiul, pe furis, la repetitia concurentului azer Farid Mammadov, aflata in plina desfasurare. Drumul de intoarcere a dezvaluit un Malmo intesat de simboluri ale Eurovisionului, logo-ul fluture al evenimentului colorand tot orasul.

Seara s-a incheiat in centrul vechi si plin de viata al orasului, la un pahar cu ceai, savurat din plin, dupa o zi in care temperatura aerului abia daca a atins jumatate din gradele Celsius lasate la Bucuresti...

escala Praga - Cristian Faur si Cezar

escala Praga - Cristian Faur si Cezar

Foto: TVR

¬Sunt nerabdator sa urc pe scena pentru prima repetitie, in aceasta dupa-amiaza. Am luat deja pulsul evenimentului, cu ajutorul catorva dintre participanti, pe care i-am intalnit. Malmo este un oras linistit, dar cu o energie pozitiva, care ma incarca¬, sunt gandurile cu care Cezar porneste aventura suedeza. La randul sau, Dan Manoliu, seful delegatiei Romaniei la Eurovision, spera ca repetitia de astazi sa iasa asa cum trebuie: ¬E foarte important ca totul sa fie asa cum am solicitat organizatorilor ¬ sunet, lumini, grafica etc. ¬ pentru ca show-ul nostru sa fie la inaltime. Atat in sensul figurat al expresiei, cat si in cel propriu - si veti afla in curand la ce ma refer¬, spune el, oferind un ¬pont¬ despre ce se va intampla pe scena.

Telespectatorii TVR 1 vor putea vedea primele imagini de la sosirea delegatiei romane in Suedia in aceasta seara, la ora 23.00, la Drumul spre Malmo, o agenda de cinci minute care va fi difuzata in fiecare seara si care ii va aduce pe romanii care stau cu sufletul alaturi de Cezar si mai aproape de el. Emisiunea poate fi vazuta si pe TVR HD, TVR International, precum si online, pe www.tvrplus.ro.

Cezar va avea, pe parcursul sederii in Suedia, un program extrem de incarcat, fiind deja programate numeroase evenimente la care va participa: concerte, talk-show-uri, interviuri pentru posturi de televiziune si pentru site-uri specializate pe Eurovision. Pentru semifinala din 16 mai, unde piesa ¬It¬s My Life¬, interpretata de Cezar si compusa de Cristian Faur, va intra in concurs pe pozitia 17, sunt programate cinci repetitii, dintre care trei repetitii cu costume, astfel ca si cele mai mici detalii ale show-ului sa fie puse la punct.