Concursul Eurovision, care se va desfăşura la Malmo, în Suedia, va debuta marţi cu prima semifinală, iar cea de-a doua, în care va evolua şi reprezentantul României, Cezar Ouatu, va avea loc joi.

Potrivit Agerpres, in prima semifinală vor evolua Natalia Kelly din Austria cu piesa 'Shine', urmată de Birgit din Estonia cu piesa 'Et Uus Saaks Alguse', Hannah din Slovenia cu piesa 'Straight Into Love', Klapa s mora din Croaţia cu 'Mižerja', Emmelie de Forest din Danemarca cu 'Only Teardrops', Dina Garipova din Rusia cu 'What If', Zlata Ognevich din Ucraina cu 'Gravity', Anouk din Olanda cu 'Birds', Who See din Muntenegru cu 'Igranka', Andrius Pojavis din Lituania cu 'Something', Alyona Lanskaya din Belarus cu 'Solayoh', Aliona Moon din Moldova cu 'O Mie', Ryan Dolan din Irlanda cu 'Only Love Survives', Despina Olympiou din Cipru cu 'An Me Thimasai', Roberto Bellarosa din Belgia cu 'Love Kills' şi Moje 3 din Serbia cu 'Ljubav Je Svuda'.

Zece ţări vor fi desemnate finaliste din această primă semifinală a concursului pe baza votului juriului şi a publicului, care vor contribui fiecare la decizie cu 50%.

În această primă etapă a Eurovision, publicul din ţările participante la semifinală va avea drept de vot, dar telespectatorii nu vor putea vota pentru reprezentanţii ţării lor, ci pentru ceilalţi artişti. Drept de vot vor avea şi ţările care sunt deja finaliste, în calitate de organizatoare ale concursului.

În cea de-a doua semifinală, care se va desfăşura joi, vor evolua 17 ţări - Letonia, San Marino, Macedonia, Azerbaijan, Finlanda, Malta, Bulgaria, Islanda, Grecia, Israel, Armenia, Ungaria, Norvegia, Albania, Georgia, Elveţia şi România.

Marea finală concursului va avea loc sâmbătă pe Arena din Malmo.