Dracula renascut cu un beat techno si efecte pirotehnice, Cezar Ouatu, un contratenor faimos pentru productiile sale de opera, va imbina elemente pop si de opera in piesa "It's My Life" la concursul muzical Eurovision 2013, a carui finala se desfasoara sambata seara, la Malmo, scrie agentia Associated Press intr-o trecere in revista a interpretarilor notabile de anul acesta, citata de Agerpres. Rezultatul: un barbat cu o voce puternica intr-un spectacol bizar.

Cezar Ouatu la EurovisionFoto: Agerpres/AP

Fuste tipatoare, bronzuri false, blana si pene, acesta este concursul muzical Eurovision 2013, comenteaza agentia americana de presa. Extravaganta televizata, cu o audienta de 125 de milioane de spectatori in toata lumea, se afla la cea de-a 58-a editie. Din nou, ca in fiecare an, concursul a produs un amestec de cantece pop, balade sumbre, cimpoaie, acordeoane si productii muzicale kitsch.

Krista Siegfried, vartejul blond din Finlanda, a provocat senzatie atunci cand a sarutat o dansatoare din grupul ei. Gestul nu a provocat uimire la Eurovision, dar a deranjat unele persoane din Europa, unde a fost interpretat drept o sustinere pentru casatoria intre persoane de acelasi sex.

Emmelie de Forest, raspunsul Danemarcei la Shakira, minus unduirile trupului, este favorita concursului, potrivit caselor de pariuri. Imprumutand conceptul de succes al lui Loreen - castigatoarea editiei de anul trecut -, Emmelie interpreteaza piesa in picioarele goale, insa adopta un look inocent in locul celui misterios, scrie AP.

Interpretarea Zlatei Ognevich, reprezentanta Ucrainei, are o tematica hipiota, cu fluturi, paduri si ceata. Dintr-un motiv neelucidat inca, este adusa pe scena in brate de cel mai inalt barbat din SUA, Igor Vovkovinski, de origine ucraineana, care masoara 2,13 m. Melodia ei pop, cu tempo ridicat, nu arata prea multa originalitate.

In ciuda fiascoului de anul trecut al Marii Britanii cu Engelbert Humperdinck, aceasta tara isi pune din nou sperantele intr-un artist cu experienta. De data aceasta, este vorba de Bonnie Tyler. Cantareata in varsta de 61 de ani, care a vandut peste 20 de milioane de discuri, interpreteaza anul acesta balada "somnoroasa" "Believe In Me", continua agentia.

La 16 ani dupa ce a lansat hit-ul rock "Nobody's Wife", Anouk se intoarce pe scena internationala cu balada sumbra "Birds", ca reprezentanta a Olandei. Imbracata complet in negru, ea se bazeaza pe voce, dar si pe o orchestra de coarde.

A doua favorita, conform caselor de pariuri, este Margaret Berger din Norvegia, care interpreteaza o piesa pop traditionala pentru Eurovision, cu o voce inalta si un beat techno puternic, isi incheie AP comentariul.

Radio suedez: La Eurovision, Danemarca este favorita, insa Romania este cea mai spectaculoasa

In finala concursului Eurovision care are loc sambata in orasul suedez Malmo, Danemarca este tara care ar fi favorita in cursa, insa expertul Eurovision Kris Boswell transmite pentru postul public de radio din Suedia ca show-ul Romaniei este cel mai spectaculos, scrie Agerpres. Nu-l pierdeti pe spectaculosul artist roman Cezar, daca vreti show - ii indeamna jurnalistul pe ascultatorii Sveriges Radio, inaintea finalei de sambata.

Acum, ca stim toti finalistii - care sunt pietrele rare? Depinde de spectator, daca vrea o melodie buna ori distractie, mai arata corespondentul radioului suedez. Danemarca pare sa fie favorita, dar sunt de mentionat si artistii cu melodiile lor foarte bune, din Olanda, Belgia sau Norvegia. Daca se cauta insa show-ul, distractia, conteaza participarea spectaculoasa a Romaniei. "Este o nebunie. Cezar este un contratenor, prin urmare canta la cel mai ridicat nivel al vocii pentru un barbat, dand astfel nastere unei parti feminine pe scena. Este un show bizar, dar dupa ce a trecut de semifinala, a ajuns sa fie deja foarte popular", considera specialistul.

Intreaga Europa a venit aici saptamana aceasta. Este o petrecere, cunosti pe toata lumea; n-o sa fie mai multa politica de integrare decat aici, sustine Boswell: "Chiar ajungi sa cunosti oameni de peste tot din lume, care vorbesc despre acelasi lucru. Sunt o comunitate, si toti au acelasi punct de interes". Ca la fiecare editie, se vorbeste din nou despre cat de politic poate ajunge sa fie concursul.

"Exista un mit ca Eurovision nu este politic, insa mereu a fost asa. Numai in ultimii ani au fost interzise versurile politice, insa a pastrat aceasta caracteristica - ce fel de politica, aceasta este o alta chestiune", mai arata el.