In anii 80, Maiden England a fost considerat unul dintre cele mai reusite turnee ale unui grup heavy metal, turneu ce in 1988 s-a desfasurat la nivel mondial pentru promovarea discului Seventh Son Of A Seventh Son. Anul 2013 readuce in atentie Maiden England, iar concertul din 24 iulie va oferi fanilor Iron Maiden din Romania un show cu totul deosebit dupa ce grupul Iron va ateriza in Romania cu avionul Ed Force One, pilotat chiar de catre solistul vocal al grupului, Bruce Dickinson.

Iron Maiden live 2013Foto: eventim.ro

Cu aceasta ocazie, in Piata Constitutiei va fi construita o scena de 18 m lungime, 15 adancime si 1,8 m inaltime, pe care se va amplasa instalatia de sunet si lumini a grupului, totul fiind construit intr-un stil grandios.

Pe langa jocurile de lumini de mare efect, Iron Maiden va prezenta un decor impresionant format din cel putin zece fundaluri, care se vor schimba periodic, iar punctul de atractie va fi mascota grupului, Eddie the Head, cunoscuta simplu ca Eddie.

Eddie va fi prezent pe scena la o dimensiune apreciabila avand un dispozitiv hidraulic (in total 4 tone) ce va crea senzatii pe parcursul concertului. Impreuna cu decorurile fastuoase create de celebrul Derek Riggs, intreg concertul va fi clar punctul de atractie pentru cel mai important concert heavy metal din Romania pe 2013.

Printre piesele pe care Iron Maiden le va canta in Piata Constitutiei nu lipsesc Can I Play With Madness, Fear Of The Dark, The Number Of The Beast si 2 Minutes To Midnight.

In deschiderea concertului Iron Maiden vor concerta grupurile VOODOO SIX si ANTHRAX.

Anthrax este un celebru grup american format in anul 1981 si considerat un pionier al genului thrash metal. In 2010 a fost prezent pentru prima oara in Romania cu ocazia festivalului Sonisphere unde a concertat alaturi de Slayer, Megadeth si Metallica sub egida Big Four, eveniment de marca a scenei metalice. Turneul Big 4 a adunat pentru prima oara pe aceiasi scena aceste patru nume importante la nivel mondial.

In 2013 Anthrax revine in Romania cu un alt tip de show, iar printre piesele ce nu vor lipsi din Piata Constitutiei se numara Antisocial, Indians, dar si piese de pe noul material discografic, EP-ul Anthems scos anul acesta.

Voodoo Six este un grup britanic din noul val adept al genului hard rock si care pana in acest moment a editat patru albume. Ultimul este o productie 2013, se numeste Songs To Invade Countries To si arata un grup ce a progresat si care merita toata atentia la concerul din 24 iulie.

Evenimentul este prezentat de catre Marcel Avram si East European Events in colaborare cu D&D East Entertainment.

Biletele se gasesc prin reteaua Eventim si online pe www.eventim.ro

Iron Maiden TV - Bucharest & Warsaw