Maiden England, varianta 2013 pe taram romanesc, a consemnat un alt succes pentru Iron Maiden. Show-ul din Piata Constitutiei a adunat in jur de 15.000 de fani dornici de a revedea acest celebru grup heavy metal britanic si totul s-a desfasurat ca la carte. Insa, inainte de intrarea pe scena a trupei lui Steve Harris, publicul prezent in Piata Constitutiei i-a putut vedea la lucru pe cei de la Voodoo Six, un grup oarecum in plina afirmare ce s-a descurcat onorabil. Chiar daca era mai putin cunoscut, britanicii de la Voodoo Six au oferit un show destul de dinamic si a fost primit bine de cei care la acea ora ocupasera piata din fata Casei Poporului.

Iron Maiden - foto Miluta FluierasFoto: Metalhead.ro

Au urcat apoi pe scena mult mai cunoscutii Anthrax, grup pe care multi dintre cei prezenti acolo il mai vazusera la Sonisphere Festival din 2010, iar americanii nu au dezamagit deloc. Chiar daca nu au avut mult timp la dispozitie, Scott Ian & Co. a punctat la obiect cele mai bune etape din istoria sa asa ca nu au lipsit din set list piese ce au facut istorie precum Antisocial, Indians sau Got The Time.

Dupa show-ul Anthrax a urmat o pauza de 30 de minute in care s-au facut pregatirile pentru ce avea sa fie evenimentul heavy metal number one pe 2013 - concertul Iron Maiden.

La ora 21, Steve Harris, Bruce Dickinson, Janick Gers, Dave Murray, Adrian Smith si Nicko McBrain au urcat pe scena pentru a prezenta in premiera in Romania varianta 2013 a show-ului ce s-a desfasurat in 1988 sub egida turneului Maiden England.

Timp de aproape doua ore am vazut un Iron Maiden dezlantuit, ce a trecut in revista mai toate piesele sale de rezistenta precum The Number Of The Beast, The Prisoner, Aces High, Can I Play With Madness, The Trooper si multe altele.

Schimbarea periodica a decorurilor, dar si a costumatiei lui Bruce Dickinson, aparitia pe scena a mascotei Eddie (in greutate de aproape 4 tone) a facut ca muzica sa aiba si o identitate vizuala deosebita.

Per total, Iron Maiden a punctat la toate capitolele si a oferit o seara memorabila celor aproximativ 15.000 de rockeri prezenti in Piata Constitutiei.

Daca mai punem la socoteala ca s-a consumat aproape o tona de bere atunci e clar ca distractia a fost pe cinste.