Fundatia Calea Victoriei va invita sambata, 19 octombrie, la ora 17:00, la concertul de muzica de camera Contraste si surprize - Haydn, Prokofiev si Sostakovici, in compania pianistei Andreea Butnaru si a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului "Musica Viva". Ce face o muzica sa ne inveseleasca sau sa ne intristeze? Sa fie combinatia de sonoritati sau forul nostru interior? De ce unii au compus muzici triste si altii muzici vesele? Raspunsuri si muzica de buna calitate veti gasi in serata creata de pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, in pagini celebre de Haydn, Prokofiev si Sostakovici.

Concert Musica Viva "Contraste si surprize"Foto: Fundatia Calea Victoriei

Alaturi de ei, singurul acordeonist de muzica clasica din Romania, Fernando Mihalache, va conferi veseliei si tristetii culori si ritmuri exotice. Astfel, un instrument mult folosit, dar adesea subestimat devine clasic prin fantasticul potential instrumental si prin calitatea celui care canta.

Ce este inedit la acest eveniment este faptul ca distanta dintre muzicieni si public dispare, iar muzicienii intra in dialog cu participantii. Inainte de fiecare bucata muzicala vom afla povesti despre compozitori, contextul in care au creat si specificul bucatilor muzicale interpretate.

La final, publicul va putea adresa intrebari, pe marginea temelor prezentate.

Concertul de muzica de camera este organizat in parteneriat si gazduit cu amabilitate de “Universitatea Nationala de Muzica”.

Aceste concert se inscrie in seria evenimentelor lansate in 2012 – DIALOGURI MUZICALE, proiect initiat de Fundatia Calea Victoriei si pianista Andreea Butnaru

Lector: Andreea Butnaru

Data: 19 Octombrie 2013; Ora: 17:00

Frecventa: lunar

Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Locul desfasurarii: Sala George Enescu - Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Inscrieri la contact@victoriei.ro

Detalii la www.victoriei.ro